Crema d'ametlles freda amb figues, amb Jordi Rollan

El xef del restaurant Divinum de Girona explica com fer a casa una recepta que mantenen a la carta d'estiu del restaurant

Crema d'ametlles amb figues

El cuiner Jordi Rollan, del restaurant Divinum de Girona, revela els passos per fer una recepta que prepara a la carta d'estiu, i que serveix amb una bola de gelat de fulles de figuera, que també està elaborada al restaurant. A casa, el xef proposa acompanyar la crema amb fruites de temporada, com les figues, però també els préssecs poden ser una bona opció.

El cuiner Jordi Rollan

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g d’ametlles crues
  • 100 g de figues
  • 2 litres d’aigua
  • Vinagre de poma
  • Oli d’oliva extra verge
  • Sal
  • Bola de gelat (opcional)

Elaboració

  1. El primer pas necessita temps, concretament dotze hores. Poseu en remull les ametlles crues en un bol fondo amb aigua mineral, que les cobreixi bé totes, durant dotze hores.
  2. Passat aquest temps, coleu l’aigua, que les ametlles quedin ben eixutes.
  3. Barregeu les ametlles hidratades amb un raig de vinagre de poma i un altre d’oli d’oliva, i afegiu-hi també un litre d’aigua mineral. Tritureu-ho tot junt, que quedi de textura fina. Feu servir el colador xinès per colar-ho i aconseguir-ne la textura desitjada.
  4. Tot seguit, poseu-ho en una gerra i deixeu-ho a la nevera, perquè es refredi. La crema s’ha de menjar ben freda.
  5. Mentrestant, peleu les figues i talleu-les a dauets petits.
  6. Per muntar el plat, feu servir un cercle d’alumini, i a dins poseu-hi els daus de figues. Retireu el cercle.
  7. Aboqueu al voltant de les figues la crema d’ametlles freda.
  8. Amaniu-ho amb un raig d’oli i un pensament de sal.

Nota

Podeu afegir a la sopa també boles del gelat de què disposeu. Donarà un toc més refrescant a la recepta. I, a l'hora de servir-la, podeu col·locar la gerra a la taula, perquè cadascú se'n serveixi la quantitat desitjada.

Bon profit!

stats