El plat del dia
Ara Estiu09/08/2021
Crema d'ametlles freda amb figues, amb Jordi Rollan
El xef del restaurant Divinum de Girona explica com fer a casa una recepta que mantenen a la carta d'estiu del restaurant
El cuiner Jordi Rollan, del restaurant Divinum de Girona, revela els passos per fer una recepta que prepara a la carta d'estiu, i que serveix amb una bola de gelat de fulles de figuera, que també està elaborada al restaurant. A casa, el xef proposa acompanyar la crema amb fruites de temporada, com les figues, però també els préssecs poden ser una bona opció.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 400 g d’ametlles crues
- 100 g de figues
- 2 litres d’aigua
- Vinagre de poma
- Oli d’oliva extra verge
- Sal
- Bola de gelat (opcional)
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- El primer pas necessita temps, concretament dotze hores. Poseu en remull les ametlles crues en un bol fondo amb aigua mineral, que les cobreixi bé totes, durant dotze hores.
- Passat aquest temps, coleu l’aigua, que les ametlles quedin ben eixutes.
- Barregeu les ametlles hidratades amb un raig de vinagre de poma i un altre d’oli d’oliva, i afegiu-hi també un litre d’aigua mineral. Tritureu-ho tot junt, que quedi de textura fina. Feu servir el colador xinès per colar-ho i aconseguir-ne la textura desitjada.
- Tot seguit, poseu-ho en una gerra i deixeu-ho a la nevera, perquè es refredi. La crema s’ha de menjar ben freda.
- Mentrestant, peleu les figues i talleu-les a dauets petits.
- Per muntar el plat, feu servir un cercle d’alumini, i a dins poseu-hi els daus de figues. Retireu el cercle.
- Aboqueu al voltant de les figues la crema d’ametlles freda.
- Amaniu-ho amb un raig d’oli i un pensament de sal.
Cargando
No hay anuncios
Nota
Podeu afegir a la sopa també boles del gelat de què disposeu. Donarà un toc més refrescant a la recepta. I, a l'hora de servir-la, podeu col·locar la gerra a la taula, perquè cadascú se'n serveixi la quantitat desitjada.
Cargando
No hay anuncios