'Clafoutis' de cireres, amb Jordi Roca
El pastisser del Celler de Can Roca ensenya a preparar-lo a casa
El pastisser Jordi Roca, del Celler de Can Roca, explica com es prepara a casa un pastís amb cireres, que es pot menjar acompanyat de melmelades de la mateixa fruita i amb nata muntada.
Els germans Roca han inaugurat aquest estiu un nou restaurant, de nom Normal, al centre de la ciutat de Girona, situat concretament a la plaça de l'Oli, número 1. Al Normal destaquen xup-xups, platillos, guisats, escabetxos, plats de menuts, d’aus... Tot per reivindicar la cuina catalana, com també els vins del territori, especialment de l’Empordà. La família Roca també regenta el restaurant Mas Marroch i l’hotel Casa Cacao, als baixos del qual hi ha l’obrador de xocolata de Jordi Roca. A Casa Cacao l’especialitat és la xocolata d’origen, que el pastisser proposa de tastar en diferents elaboracions, especialment en bombons i en rajola.
Ingredients
- 4 ous
- 160 g de sucre
- 60 g de farina d’ametlla
- 40 g de farina fluixa
- 200 ml de llet
- 250 g de cirera tallada
- Vainilla (opcional)
- Mantega
PER ACOMPANYAR EL 'CLAFOUTIS' (OPCIONAL)
- Nata muntada
- Sucre i vainilla
- Melmelada de cireres
- Cireres i maduixes fresques
- Fruites del bosc variades
Elaboració
- Bateu en un bol els ous juntament amb el sucre i la llet.
- Tamiseu les farines d’ametlla i la fluixa, i tireu-les al bol.
- Podeu afegir-hi vainilla.
- Encamiseu el motllo que vulgueu fer servir (és a dir, poseu farina a la base i a les parets perquè no s’hi enganxi la preparació) i aboqueu-hi la preparació.
- Al damunt poseu-hi les cireres, prèviament tallades i sense pinyol.
- Coeu-ho al forn, preescalfat, a 180 graus durant trenta minuts.
- Per acabar, podeu acompanyar el clafoutis de nata muntada amb una mica de sucre i vainilla, una mica de melmelada de cireres i més cireres fresques.