Televisió
Ara Estiu25/08/2022

'La casa del dragón' també té escenari català

Part de la primera temporada s'ha rodat als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar

BarcelonaLa casa del dragón, una de les sèries més esperades de l'any, s'ha rodat a Anglaterra, Extremadura... i també a Catalunya. Els espectadors catalans que hagin vist el primer episodi potser hauran reconegut un dels llocs on passa l'acció, els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar, tot i que és cert que a causa dels retocs dels efectes especials pot ser difícil identificar aquest indret. En els propers episodis, però, els jardins apareixen sense tant maquillatge i els seus passejos, xiprers i miradors amb vistes al mar Mediterrani són fàcilment reconeixibles.

En el primer capítol, els Jardins de Santa Clotilde són l'escenari dels passejos de la princesa Rhaenyra Targaryen (Milly Alcock) i la seva millor amiga, Alicent Hightower (Emily Carey), la filla de la Mà del Rei. Lloret de Mar va rebre l'equip de La casa del dragón durant la tardor del 2021: 250 persones van arribar fins a localitat catalana per treballar en la producció de la sèrie i s'hi van estar del 29 d'octubre al 10 de novembre. Durant els dies que va estar instal·lat a Lloret de Mar, l'equip es va dividir en dos: els camions de tonatge mitjà estaven estacionats a la pineda de la cala Sa Boadella, i les caravanes i els camions de gran tonatge es van instal·lar a l'estació d'autobusos de Transports Pujols.

Cargando
No hay anuncios

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, assegura que fins aquest dilluns, quan es va estrenar el primer episodi, no sabien quina importància tindrien els jardins en la sèrie. El fet que serveixin com a teló de fons del palau dels Targaryen, protagonistes de la ficció, els dona esperances perquè Lloret de Mar es converteixi en una localització fixa durant les temporades vinents. "Ara com ara no s'ha fet cap gestió al respecte", explica Keegan. La casa del dragón va arribar a Lloret de Mar gràcies al localitzador Tate Aráez, que, segons explica Keegan, ha treballat en nombroses ocasions amb la ciutat a través de l'oficina que s'encarrega de la gestió de rodatges, el Lloret Film Office. "Coneix molt bé Lloret. Ell i el seu equip van portar Joc de trons a Girona, i aquí a Lloret havia portat altres produccions", detalla Keegan, que afegeix que cada any la població acull una trentena de rodatges.

Cargando
No hay anuncios

La gerent de Lloret Turisme assegura que l'equip de La casa del dragón va poder treballar amb molta tranquil·litat durant el temps que van estar a la població, ja que els jardins van permetre rodar a porta tancada per evitar aglomeracions de seguidors.

Els Jardins de Santa Clotilde, situats entre la cala Boadella i la platja de Fenals, van ser impulsats pel marquès de Roviralta. Durant una visita a qui després seria la seva dona, Clotilde Rocamora, que vivia en un internat de monges de Lloret de Mar, el noble va descobrir unes vinyes que eren l’entorn ideal per construir-hi el somni de la seva vida. A l'hora de posar en marxa el seu projecte es va inspirar en els jardins de Boboli, a Florència, i els de Villa d’Este, a Tívoli. L’arquitecte, urbanista i un dels més destacats impulsors del paisatgisme a Catalunya, el catedràtic Manuel Ribas i Piera, considerava els Jardins de Santa Clotilde com “la millor peça de jardinera catalana” i el paradigma del Mediterrani.