Carxofa amb sopa de pa i menta. La recepta de Martina Puigvert

La cap de cuina del restaurant Les Cols d'Olot explica com preparar-la a casa

Martina Puigvert

La cap de cuina del restaurant Les Cols d'Olot, Martina Puigvert, assegura que a la Garrotxa és temps de carxofes a l'estiu. De fet, a l'hort que el restaurant té situat a la vall de Bianya en cullen durant els mesos de calor. Per això, proposa aprofitar-les per preparar una recepta que en realça el gust.

Carxofa amb sopa de pa i menta.

Ingredients per a 4 persones

  • 12 carxofes
  • 1 litre d’oli d’oliva
  • 1 taronja
  • 30 g de julivert
  • Sal gruixuda

Elaboració

  1. Peleu les carxofes i guardeu-ne les capes exteriors per infusionar-les en aigua més tard.
  2. Poseu els cors de les carxofes dins d’una cassola, on tindreu l’oli d’oliva. 
  3. Espremeu-hi una taronja i col·loqueu-hi la pell també a dins. Afegiu-hi també una mica de julivert.
  4. Enceneu el foc i confiteu-les. Retireu-les del foc just abans que l’oli comenci a bullir.
  5. Deixeu-les refredar, amb el foc apagat, dins del mateix oli.

PER A L'AIGUA INFUSIONADA DE CARXOFA

Ingredients

  • 400 g de capes exteriors de carxofes
  • 3.000 ml d’aigua mineral

Elaboració

  1. Bulliu amb l’aigua les capes exteriors reservades de les carxofes.
  2. Apagueu el foc i deixeu que s’hi infusionin durant una hora. Si disposeu de més temps, deixeu-les-hi més hores.
  3. Coleu-ho i bateu-ho.

PER A LA CREMA DE PA I MENTA

Ingredients

  • 50 g de julivert
  • 100 g de menta
  • 500 g de pa de cereals
  • 750 g d’aigua de carxofes (que heu d'agafar del pas anterior)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració

  1. Barregeu tots els ingredients amb la batedora. 
  2. Reserveu-ho.

Muntatge

  1. Poseu la crema de pa i menta en un plat fondo. Després afegiu-hi l’aigua infusionada de carxofa. A sobre, la carxofa. I per sobre de tot, punxada, una fulla de carxofa, sofregida perquè hi doni el punt cruixent, i que representarà una flor.
  2. Acabeu amb un polsim de sal gruixuda.

Bon profit!

stats