Carxofa amb sopa de pa i menta. La recepta de Martina Puigvert
La cap de cuina del restaurant Les Cols d'Olot explica com preparar-la a casa
05/08/2021
2 min
La cap de cuina del restaurant Les Cols d'Olot, Martina Puigvert, assegura que a la Garrotxa és temps de carxofes a l'estiu. De fet, a l'hort que el restaurant té situat a la vall de Bianya en cullen durant els mesos de calor. Per això, proposa aprofitar-les per preparar una recepta que en realça el gust.
Ingredients per a 4 persones
- 12 carxofes
- 1 litre d’oli d’oliva
- 1 taronja
- 30 g de julivert
- Sal gruixuda
Elaboració
- Peleu les carxofes i guardeu-ne les capes exteriors per infusionar-les en aigua més tard.
- Poseu els cors de les carxofes dins d’una cassola, on tindreu l’oli d’oliva.
- Espremeu-hi una taronja i col·loqueu-hi la pell també a dins. Afegiu-hi també una mica de julivert.
- Enceneu el foc i confiteu-les. Retireu-les del foc just abans que l’oli comenci a bullir.
- Deixeu-les refredar, amb el foc apagat, dins del mateix oli.
—
PER A L'AIGUA INFUSIONADA DE CARXOFA
Ingredients
- 400 g de capes exteriors de carxofes
- 3.000 ml d’aigua mineral
Elaboració
- Bulliu amb l’aigua les capes exteriors reservades de les carxofes.
- Apagueu el foc i deixeu que s’hi infusionin durant una hora. Si disposeu de més temps, deixeu-les-hi més hores.
- Coleu-ho i bateu-ho.
—
PER A LA CREMA DE PA I MENTA
Ingredients
- 50 g de julivert
- 100 g de menta
- 500 g de pa de cereals
- 750 g d’aigua de carxofes (que heu d'agafar del pas anterior)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració
- Barregeu tots els ingredients amb la batedora.
- Reserveu-ho.
Muntatge
- Poseu la crema de pa i menta en un plat fondo. Després afegiu-hi l’aigua infusionada de carxofa. A sobre, la carxofa. I per sobre de tot, punxada, una fulla de carxofa, sofregida perquè hi doni el punt cruixent, i que representarà una flor.
- Acabeu amb un polsim de sal gruixuda.