L'estiu al plat
Ara Estiu01/08/2022
Carpaccio de gambes amb lactolesa de kimchi
El cuiner Jonathan Fernández, del restaurant Brichs de Falset, explica com fer-lo a casa
Ingredients per a 1 ració
- 5 gambes
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Cargando
No hay anuncios
Per preparar la lactolesa
- 100 ml de llet
- 300 ml d’oli de gira-sol
- 1 gram de sal
- 50 ml de kimchi (col fermentada picant)
Cargando
No hay anuncios
Per al guarniment
- Col kale (o qualsevol altra varietat de col)
- Torrades de pa
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Peleu les gambes en cru. Traieu-ne també les closques. Només us heu de quedar amb el cos.
- Emboliqueu-les amb paper film i aixafeu-les amb el cul d’un cassó. Han de quedar planes.
- Quan siguin totes uniformes, congeleu-les durant quaranta-cinc minuts o una hora.
- Mentrestant, aneu fent la lactolesa. Per fer-la, introduïu totes els ingredients en el got d’una batedora i emulsioneu-los amb l’ajut de la batedora elèctrica. Ha de quedar tot ben barrejat, homogeni.
- Passats els quaranta-cinc minuts, traieu les gambes del congelador.
- Poseu-les damunt d’un plat pla i ja veureu que es descongelaran de seguida. En dos minuts ja podrien estar descongelades.
- Després, poseu-hi per sobre uns punts de lactolesa, repartits pel plat, que no quedin junts, i uns brots de col kale, que haureu d’haver fregit en una paella amb un raig d’oli d’oliva durant molt pocs minuts.
- Tireu-hi un raig d’oli d’oliva i sal d’escates.
- El carpaccio es pot menjar amb torrades, que fins i tot podeu fer a casa llescant una barra de pa i torrant les llesques al forn durant uns minuts, fins que es daurin.
Cargando
No hay anuncios
Consell de reaprofitament
Aquest és un plat que no es pot desar a la nevera perquè la gamba s’oxidaria, és a dir agafaria un toc negrenc. Tampoc no es pot congelar, perquè ja ho havia estat, així que no el podreu aprofitar. Per això és molt important que es controlin les quantitats que es faran servir perquè es mengi tot en un únic àpat.
Cargando
No hay anuncios