Carpaccio de carbassó amb calamar de potera i vinagreta d'alfàbrega
La cuinera Ariadna Julian proposa un plat ideal per menjar-lo fred i fins i tot preparar-lo d'un dia per a l'altre
06/08/2022
2 min
Ingredients per a 4 persones
- 1 carabassó mitjà
- 4 calamars de potera petits
- 2 patates
- 1 ceba tendra grossa
- Suc d’una llimona
- 1 tomàquet
- 12 tomàquets cherry
- ¼ de pebrot vermell
- Alfàbrega
- 30 grams d’ametlles filetejades
- Sal i pebre negre
- Pebre vermell picant
- Oli d’oliva verge
Elaboració
- Talleu els calamars a rodanxes. No els extraieu la pell, tan sols els heu d’haver passat l’aigua per dins. Saltegeu-los a la paella amb l’oli, el pebre picant i sal a foc viu. Si el foc és fort, no deixarà anar l’aigua.
- Tan bon punt estan daurats, apagueu el foc i retireu-los.
- En una paella a part o al forn, torreu les ametlles. Un cop daurades, retireu-les i reserveu-les.
- Talleu el carabassó, net i amb la pell, a rodanxes molt fines. Podeu fer aquest pas amb una mandolina.
- Prepareu una vinagreta amb el suc de llimona (tres parts d’oli per una de suc de llimona amb sal i pebre) en un bol. Remeneu perquè emulsioni i ja estarà preparada.
- Amb una part de la vinagreta, marineu els carabassons tallats. Deixeu-ho uns minuts.
- Mentrestant, talleu el tomàquet i traieu-ne les llavors i la pell. Podeu treure-li la pell escaldant-lo o bé amb un pelador. Talleu-lo a daus petits.
- La ceba, talleu-la també a daus petits.
- El pebrot vermell, peleu-lo en cru o escalivat, i talleu-lo també a daus.
- Les patates, bulliu-les i refredeu-les tallades a rodanxes.
- Per emplatar, feu una base de patata i de carabassó, intercalades. Amaniu-ho, sobretot la patata, amb oli, sal i pebre.
- Per sobre, tireu-hi la vinagreta, i tot seguit poseu-hi el calamar de potera i les verdures.
- Amaniu-ho tot amb la vinagreta restant, afegiu-hi l’alfàbrega picada i les ametlles filetejades.
Consell d’aprofitament
És un plat ideal per deixar-lo fet i menjar-se'l al cap d'unes hores. Si feu això, no hi tireu la vinagreta fins a l’hora de servir-lo a taula, perquè els ingredients perdrien textura.