L'estiu al plat

Caneló fred de salmó i formatge

La cuinera Núria Bonet, del restaurant Ca la Núria, de Bellver de Cerdanya, explica com preparar-lo a casa

Ingredients per a 1 persona

  • 1 carabassó gros
  • 400 g de salmó marinat o fumat
  • 1 crema de formatge (tipus Philadelphia o d’ovella o mató)
  • Ceba caramel·litzada
  • Panses i pinyons
  • Sal i pebre negre
Cargando
No hay anuncios

Per a l’acompanyament

  • Olivada negra
  • Canonges
  • Ous de salmó
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Talleu el carabassó amb una mandolina o amb un pelador; n’heu d’aconseguir llenques molt primes i allargades.
  2. Talleu-ne cinc i poseu-les unes damunt de les altres.
  3. Repetiu aquesta operació quatre vegades. Tindreu un total de quatre piles de cinc llenques cada una. Salpebreu-les.
  4. Per continuar, talleu el salmó i poseu-lo per damunt de l’última capa de carabassó, ben estès.
  5. Tot seguit, també al capdamunt, la ceba que haureu caramel·litzat prèviament a foc lent fins a obtenir-ne el to marró i, per acabar, unteu l’última capa amb la crema de formatge, que prèviament haureu barrejat amb les panses i els pinyons.
  6. Enrotlleu el carabassó amb una espàtula vigilant que les cantonades quedin ben tancades.
  7. Deseu els canelons a la nevera perquè agafin cos i temperatura durant dues hores.
  8. Passades les dues hores, serviu els canelons en un plat, acompanyat d’olivada, ous de salmó i canonges. Aquest guarniment és opcional, així que hi podrien anar altres fulles d’enciam o uns envinagrats, per exemple. O senzillament podríeu acabar el plat amb una vinagreta.
Cargando
No hay anuncios

Consell de reaprofitament

Si en sobren, poseu els canelons a la nevera. Poden aguantar bé un parell de dies, però el carabassó perdrà textura i acabarà sent més tou. Per això sempre és recomanable que el plat sigui fet i menjat al moment. Finalment, aquesta recepta està pensada com a primer plat o com a entrant. És vegetal, lleugera i refrescant.

Cargando
No hay anuncios