L'estiu al plat
Ara Estiu04/08/2022

Caldereta de llagosta

El cuiner Joan Bagur, del restaurant Rels de Ciutadella de Menorca, ensenya a preparar a casa una recepta tradicional i estimada de l'illa

Ingredients per a 4 persones

  • 2 llagostes (de 800 grams cada una)
  • Pell de taronja seca
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Camamilla
  • Aigua mineral
Cargando
No hay anuncios

Per al sofregit

  • 3 alls
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets molt madurs
Cargando
No hay anuncios

Per a la picada

  • 3 alls fregits
  • 1 grapat d’ametlles crues
  • 50 g de molla de pa
  • 3 o 4 brins de safrà
  • 1 ramellet de julivert fresc
  • 10 grams de xocolata negra
  • Coralls i fetges de la llagosta
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Talleu la llagosta a rodanxes i sofregiu-la en una caldera o tià de terra amb un raig d’oli d’oliva verge extra. Primer els caps, i després les cues, i al final les rodanxes. Un cop fet, retireu-los. Agafeu-ne els coralls i els fetges sofregits, i col·loqueu-los en un morter com a ingredients de la picada.
  2. En el mateix tià sofregiu-hi els alls, les ametlles i el pa de la picada. Tot seguit poseu-ho al morter on hi haurà els coralls i els fetges. Piqueu-ho juntament amb el safrà, el julivert i la xocolata. Ha de quedar densa. Reserveu-la.
  3. Al tià, torneu a posar oli d’oliva verge extra i sofregiu-hi els alls i la ceba del sofregit. Quan estiguin de color marró fosc, afegiu-hi el pebrot, i un cop cuit tireu-hi el tomàquet. Confiteu-ho fins que tots els ingredients estiguin cuits. Afegiu-hi aigua mineral. Poseu tot al vas de la batedora i tritureu-ho.
  4. Un cop triturat, poseu-ho de nou al tià. Afegiu-hi una mica d’aigua mineral. Ara tireu-hi els caps de la llagosta. Deixeu-ho coure vint o vint-i-cinc minuts.
  5. Passat aquest temps, tireu-hi la picada, que haureu alleugerit abans de posar-la amb una mica del caldo del tià on hi ha els caps de llagosta.
  6. Ara tireu-hi un tros de pell de taronja seca i tres flors de camamilla.
  7. Tireu-hi les cues de llagosta i cuineu a foc mitjà durant cinc minuts. Rectifiqueu de sal. I ja està.
Cargando
No hay anuncios

Consell de reaprofitament

Si us en sobra, l’endemà podeu bullir arròs amb el suc de llagosta. El resultat serà ben saborós.

Cargando
No hay anuncios