Bunyols líquids de crema
El pastisser Lluc Guix, de S'Ambosta Obrador d'Es Mercadal (Menorca), ensenya a preparar-los a casa.
06/08/2022
2 min
Ingredients per a 20 bunyols
- Oli d’oliva verge
- Sucre glacé
Per a la crema líquida
- 1 l de llet
- 6 rovells
- 15 g de maizena
- 180 g de sucre
- 1 fulla i mitja de gelatina
- Canyella en branca
- Pell de taronja
- Pell de llimona
Per a la pasta de fregir
- 3 ous
- 170 g de sucre
- 4 g de bicarbonat
- 390 g de farina
- 18 g de mel
- 180 ml d’aigua
Elaboració
- Per preparar la crema líquida, infusioneu durant uns minuts en una cassola al foc a temperatura mitjana la llet amb la canyella i les pells dels cítrics. Aconseguireu que la llet s’impregni d’aromàtics, essencials per atorgar profunditat a la mossegada del bunyol. Un cop infusionat, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar amb tots els ingredients junts.
- Mentrestant, en un bol diluïu la maizena amb una mica de llet freda.
- A part, en un bol, barregeu el sucre amb els rovells. Bateu-los enèrgicament fins que hagin adquirit un color més clar.
- Afegiu-hi la maizena dissolta amb la llet.
- Coleu la llet infusionada amb els cítrics, un cop sigui freda, i aboqueu-la a la barreja preparada.
- Afegiu-hi la gelatina, prèviament hidratada en un bol amb aigua molt freda.
- Porteu-ho a ebullició i, just quan comenci, retireu-ho del foc i refredeu-ho.
- Disposeu-ho en motlles de forma esfèrica o semiesfèrica (tipus glaçonera). Congeleu-ho.
- Per preparar la pasta de fregir, barregeu tots els ingredients en un bol i bateu-los fins que quedi homogènia. Deixeu-ho reposar durant dues hores.
- Punxeu els interiors congelats amb un bastonet de fusta de cuina llarg, i tot seguit submergiu-lo dins de la pasta de fregir (reposada durant dues hores). Amb la immersió del congelat esfèric dins de la pasta aconseguireu que es formi una capa freda a l'exterior de la pasta de fregir, que, un cop fregida, agafarà consistència exterior. I a dins hi haurà el líquid, que s'haurà desfet durant el procés de cocció que ve a continuació.
- Escalfeu oli en una paella i aneu-hi tirant els bunyols.
- Fregiu-los amb molta cura, procurant que no es trenquin i que quedin ben fregits per tots els costats.
- Quan siguin fregits, retireu-los de la paella, poseu-los en un plat, i, un cop freds, empolvoreu-los amb sucre glacé.
Consell
Si us en sobren, els podeu desar a la nevera i menjar-vos-els l’endemà, però és preferible que no els conserveu més dies.