El plat del dia
Ara Estiu12/08/2021

Brioix de lluna de Vilanova, amb Jordi Morera

El forner explica com preparar una coca en forma de lluna amb avellanes de les cooperatives catalanes

El forner Jordi Morera, de l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú, elabora la Lluna de Festa Major, una coca en forma de lluna, amb crema pastissera o bé amb xocolata, i acabada amb avellanes. El forner és autor de llibres sobre el pa, com Panadero por un día (Espasa)

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 2 llunes

PER AL MACERAT (PAS OPCIONAL)

  • 100 g llet
  • 1/2 llimona i 1/2 taronja ratllades
  • 5 g d’espècies al gust (canyella, anís, coriandre)
  • Escalfeu els ingredients uns segons sense que bulli. Refredeu-ho a la nevera.
Cargando
No hay anuncios

PER AL PASTAT

  • 75 g sucre morè
  • 2 ous mitjans
  • 100 g d'aigua freda
  • Macerat de llet, cítrics i espècies (del primer pas) 
  • En un bol barregeu-ho uns segons fins que el sucre es fongui.
  • 500 g de farina (de mitja força)
  • Barregeu-hi la farina fins que estigui integrada.
  • Tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant trenta minuts.
  • 15 g de llevat fresc
  • 100 massa mare integral (opcional; si en feu servir, reduïu la quantitat de llevat a 10 g)
  • 12 g sal
  • 125 g de mantega a temperatura ambient (no desfeta)
  • Barregeu la massa anterior amb aquests ingredients nous. 
  • Remeneu-ho bé un parell de minuts fins que noteu que la massa ja té consistència i no s’enganxa tant a les mans.
  • Tapeu amb un paper film i deixeu-ho reposar 1 hora a temperatura ambient en el mateix bol. Després poseu-ho a la nevera fins l’endemà.
  • L'endemà traieu la massa de la nevera, i dividiu-la per la meitat. Doneu forma de bola a cada peça. Deixeu-les reposar trenta minuts més a la nevera, tapades.
  • Amb l’ajuda d’un corró de cuina, estireu-les i doneu-hi forma de lluna.
  • Tapades, deixeu-les fermentar en un lloc càlid durant dues hores.
  • Passat el temps, hauran augmentat gairebé el doble de volum. Pinteu-ne la superfície amb ou batut i decoreu-les amb xocolata mentre preescalfeu el forn.
  • Acabeu la coca amb avellanes trossejades, i un punt de sucre per damunt.
  • Coueu-les a 180º durant uns 14-15 minuts.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!