El plat del dia
Ara Estiu28/08/2021
Badocs farcits amb crema de verdures, amb Joan Roca
El cuiner del Celler de Can Roca explica com cuinar a casa les flors de carbassó
El cuiner del Celler de Can Roca, Joan Roca, revela com cuinar a casa els badocs o flors de carbassó, que recomana collir ben d'hora al matí, perquè és quan la flor està oberta.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de patates
- 75 g de pastanaga
- 75 g de porro (la part blanca)
- 75 g de ceba tendra
- 75 g de carbassó
- 75 g de mantega
- 25 d’oli de gira-sol
- 1 ceba
- Julivert
- 100 g de farina
- Ou
- Pa ratllat
- Sal
- 150 g d’oli d’oliva verge
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Peleu les verdures i talleu-les a daus. Reserveu el carbassó, i saleu-lo perquè suï i perdi acidesa.
- Coeu les verdures amb mantega i oli de gira-sol. Quan estiguin cuites, afegiu-hi el carbassó. Deixeu-ho cinc minuts més i reserveu-ho.
- En una olla bulliu les patates esqueixades amb aigua i sal.
- Quan estiguin cuites, aixafeu-les fins que quedin llises. Hi podeu posar una mica de l’aigua de la cocció.
- Poseu-les en una cassola ampla, incorporeu-hi el julivert picat i la verdura cuita i ben escorreguda d'oli, i deixeu-ho coure fins que la massa se separi de la cassola fàcilment. Rectifiqueu de sal.
- Traspasseu la massa a una safata i deixeu-la refredar coberta amb un film transparent, on fareu uns forats petits perquè respiri.
- Un cop freda, farciu amb compte els badocs (les flors de carbassó) i tanqueu-los caragolant la part superior. Passeu-los per farina, ou i pa ratllat.
- Fregiu-los en oli d’oliva entre 170 i 180º.
- Retireu-los amb una escumadora i poseu-los en un plat amb paper absorbent perquè alliberin l’excés d’oli.
- Serviu-los immediatament.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
Nota
És important que netegeu bé les flors i en traieu els pistils. Assequeu-les i reserveu-les en un lloc fresc, perquè, si no, es pansiran de seguida.
Cargando
No hay anuncios
Si n’aneu a buscar al camp, feu-ho al matí, perquè a la tarda es tanquen.
Aquesta elaboració es pot fer d’un dia per l’altre per deixar que la massa es refredi bé. El més recomanable és que es refredi abans de ficar-la a la nevera, on s’hauria d’estar unes hores per quedar ben presa.