Amanida de llenties amb albergínia escalivada, ceba i tomàquet, amb Ariadna Julian
La cuinera explica com preparar aquest plat a casa
27/08/2021
2 min
La cuinera Ariadna Julian revela com preparar a casa una amanida amb llegums, vegetals i proteïna.
Ingredients per a 4 persones
- 400 g de llenties
- 2 albergínies escalivades
- 250 g de tomàquets 'cherry'
- 2 cebes tendres
- 4 ous durs
- Coriandre o alfàbrega frescos
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
—
Per a la salsa
- Suc d’una llimona
- 2 iogurts tipus grec
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració
- Prepareu les albergínies. Si podeu fer-les a la brasa, millor; si no, també anirà bé fer-les al forn a 180º durant 30 minuts. Si les feu al forn, és important que les punxeu perquè no rebentin.
- Un cop cuites, deixeu-les en un plat o una carmanyola de vidre tapades, perquè s’acabin d’estovar.
- Quan estiguin fredes, peleu-les i deixeu-les en un colador per escórrer-ne l’aigua.
- Pel que fa als tomàquets, renteu-los i poseu-los en una safata amb oli d’oliva juntament amb la ceba, tallada, que no cal que sigui gaire fina. Poseu-ho tot al forn a 200º durant deu o quinze minuts. Un cop fet, reserveu-los fora del forn, i deixeu-los refredar.
- Poseu una cassola al foc amb aigua freda i sal, i quan comenci a bullir, poseu-hi els ous, que hi bullin 10 minuts. Passat aquest temps, deixeu-los refredar fora de l’aigua. També els podeu refredar amb aigua i gel per aturar-ne la cocció.
- Per preparar la salsa, barregeu els iogurts amb el suc de llimona, sal, pebre i oli d’oliva verge extra. Remeneu-ho.
- Ja podreu muntar el plat. Col·loqueu-hi primer les llenties, després l’albergínia tallada a tires, l’ou dur (un per plat) tallat a trossets, el tomàquet i la ceba cuites al forn, però fredes, i, per últim, la salsa. Com a decoració poseu-hi una mica de coriandre o d’alfàbrega frescos.