Amanida japonesa
La cuinera Fabiola Lairet revela com preparar a casa una recepta del restaurant Monster, de Barcelona
11/08/2022
2 min
Ingredients per a 4 persones
- 160 g de fulles d’enciam
- 80 g de germinats de soja
- 120 g de tomàquets cirerol
- 40 g de bolets shimeji blancs
- 1 alvocat
- 80 g d’alga wakame
- 80 g de tofu
- Llavors de sèsam per al guarniment
- Sal en cristalls
Per amanir
- 60 ml de salsa de soja
- 30 ml de suc de llima
- 60 ml de vinagre d’arròs
- 100 ml d’oli de gira-sol
- 60 ml d’oli de sèsam
- 5 g de sal
- 20 g de sucre
Elaboració
- Talleu cada un dels tomàquets cirerol per la meitat.
- Tot seguit, lamineu l’alvocat. Per fer-ho talleu-lo per la meitat i després aneu laminant amb un ganivet fi.
- Poseu en remull l’alga wakame, que heu de fer servir a l’amanida un cop estigui ben hidratada.
- Un cop fet, comenceu a preparar l’amaniment. Afegiu tots els ingredients en un bol, barregeu-los i procureu que el sucre i la sal s’hagin dissolt bé. Llavors, refredeu-ho a la nevera.
- Mentrestant, col·loqueu les fulles dels enciams al fons d’un bol.
- Organitzeu la resta dels ingredients per sobre de les fulles i feu-ho agrupant els ingredients per zones del bol (fixeu-vos en la fotografia del plat).
- Empolvoreu-hi les llavors de sèsam, que hi faran la funció de guarniment del plat.
- Col·loqueu els cristalls de sal per sobre les làmines d’alvocat.
- I, per acabar, afegiu a l’amanida la salsa que teníeu reservada a la nevera. Procureu que impregni bé tots els ingredients.
Consell
La col·locació dels ingredients en un bol és important perquè l’amanida sigui atractiva visualment. Com més ben repartits per zones o espais, millor. L’alvocat el podeu substituir per una fruita de temporada, també tallada a làmines, com ara préssec, meló o síndria.
La recepta la podeu preparar d’un dia per a l’altre, però sense tirar-hi la salsa, que s'hi ha de posar en el moment just de menjar. La fruita o l’alvocat també els heu de tallar a l'hora de menjar-vos l’amanida, perquè, si no, amb molta antelació, s’oxidarien.