El plat del dia
Ara Estiu24/08/2021
Albergínies fumades amb Marc Ribas
El cuiner del programa 'Joc de cartes' de TV3 explica com fer a casa una de les seves receptes preferides d'estiu
El cuiner Marc Ribas confessa que una de les seves receptes preferides a l’estiu és passar pel foc les albergínies. Ens revela el pas a pas de la preparació, tan senzilla com saborosa.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 2-4 persones
- 2 albergínies
- Sal
- Pebre vermell dolç fumat
- 1 ou
- Oli d’oliva extra verge
- 1 llimona
- 10 fulles de menta
- Branques de farigola
- Fulles de vegetals
- 1 tall d’una pastanaga
- 1 tall de carbassó
- 1 tall de remolatxa
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Talleu les albergínies per la meitat i tot seguit feu-hi talls creuats d’un centímetre de profunditat.
- Blanquegeu-les amb aigua freda i sal durant trenta minuts, és a dir, poseu-les en remull amb aigua freda i sal durant mitja hora. D'aquesta manera, quedaran salades i en sortirà la part picant.
- Mentrestant, talleu de forma molt menuda els talls de pastanaga, carbassó i remolatxa. Poseu-ho en un bol i afegiu-hi sal, oli d’oliva extra verge, pebre vermell fumat dolç i unes gotes de suc de llimona. Reserveu-ho.
- Passats els trenta minuts, traieu les albergínies de l’olla. Eixugueu-les, i poseu-les a la barbacoa, damunt de la flama. Si no, també podeu fer-ho directament damunt dels fogons de casa.
- Feu una maionesa amb un ou, les fulles de menta, oli d’oliva extra verge, sal, pebre negre i gotes de llimona.
- Un cop tingueu cuita les albergínies –comproveu bé que ho estiguin pels dos cantons–, tanqueu la barbacoa. Feu-ho de manera que la xemeneia quedi oberta al màxim i l’entrada d’aire tancada durant 7 min. Si ho feu damunt dels fogons de casa, enretireu-les i reserveu-les en un plat.
- Al plat, serviu-les amb punts de maionesa, acompanyades de les verdures que heu preparat, en cru, i amaniu-les al damunt amb fulles de vegetals i branquetes de farigola. Brutal!
Cargando
No hay anuncios