Ajoblanco
L iquadora, batedora i extractor de sucs. Tres aparells aparentment molt similars però que tenen les seves pròpies característiques. Potser el tercer és el més desconegut, tot i que al mercat en trobem diversos models. La seva particularitat és que separa completament els sucs de fruites i verdures de la fibra seca.
Aquest petit electrodomèstic és el que inspira les receptes d’El extractor de zumo, que publica Beta Editorial. Una d’elles és una proposta per aconseguir un primer plat lleuger i refrescant: ajoblanco, el gaspatxo blanc. Una sopa a base d’ametlles i all que és un aliment molt complet i que també es pot servir en gots petits com a aperitiu.
Per preparar-lo cal picar en trossos grans les ametlles i l’all. A banda desmollarem el pa sec i, un cop fet, el barrejarem amb les ametlles, l’all, el vinagre, el pebre i la sal. Ho posarem a la nevera i ho deixarem marinar tota la nit. L’endemà passarem la barreja per l’extractor amb l’accessori de triturar. Aquesta massa la barrejarem amb l’aigua, l’oli d’oliva i el suc del raïm, que haurem obtingut amb l’accessori que permet extreure’n el suc. Un cop feta la sopa, hi afegirem pebre acabat de moldre al gust i la deixarem refredar a la nevera fins al moment de consumir-la.