Catalunya

Montserrat es cola com a destí turístic preferit del 'New York Times' per al 2025

La llista també ha inclòs la localitat de Canfranc, al Pirineu aragonès

Montserrat.
2 min

BarcelonaCada any els culs inquiets del món esperen la publicació de la llista de destins seleccionada pel New York Times, i aquest any no ha estat una excepció. D'entre les 52 localitzacions d'arreu del món escollides, el diari nord-americà n'ha seleccionat una de catalana: el monestir benedictí de Montserrat. La selecció ha tingut en compte que aquest 2025 se celebra el mil·lenari de l'abadia, motiu pel qual s'han organitzat una sèrie d'actes i propostes culturals a una de les muntanyes més curioses del món.

"Els cims imponents de la serra de Montserrat, a una hora en direcció al nord-est de Barcelona, s'eleven cap al cel com dits que conviden els peregrins de tot el món", comença dient l'article del New York Times sobre l'aparença que caracteritza la serra que delimita les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat. Al recull de recomanacions hi ha destins tan variats com la ciutat de Kutaisi (Geòrgia), Groenlàndia, el riu Magdalena de Colòmbia i la ciutat de Toyama, al Japó.

L'article inclou una fotografia de l'interior de l'església i també destaca l'entorn com un lloc perfecte per fer-hi excursions, com la ruta fins al pic de Sant Jeroni, així com l'interès cultural de les propostes que tindran lloc al llarg del 2025 per celebrar els 1.000 anys del monestir. "Els esdeveniments inclouen un festival de música, actuacions del cor de nens de l'Escolania de Montserrat i una exhibició per recórrer la història del monestir", detalla el text, que també fa referència a la muntanya com una font d'inspiració de Gaudí per a les seves construccions arquitectòniques.

Un segon destí de l'Estat

Al número 24 de la llista de recomanacions de destins per al 2025 el diari nord-americà ha situat la històrica estació de tren de Canfranc, a Osca, molt a prop de la frontera amb França. Si bé ja fa anys que és una localitat turística, al New York Times la cataloguen com un "lloc que s'ha mantingut secret", on es pot trobar la pau i la tranquil·litat a la falda dels Pirineus. A més de ser un destí ideal per als amants de la història per haver estat un punt clau per l'espionatge dels aliats durant la Segona Guerra Mundial, aquest any l'estació de tren té un nou atractiu: l'hotel de cinc estrelles i el restaurant d'estrella Michelin ubicat dins d'un antic vagó de tren. A partir de 180 euros la nit, es pot viure l'experiència de ser "en una creació digna de Wes Anderson", explica el diari.

stats