Els catalans menjarem un milió de tortells de Reis, però de mida més petita
El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu un increment de vendes en la xifra de tortells
![Un tortell de Reis](https://static1.ara.cat/clip/1db4054d-c327-48c2-afc0-773fc9758c72_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg)
BarcelonaEls catalans menjarem un milió de tortells de Reis, una xifra un pèl superior a la de l’any passat, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Tot i que s’espera vendre'n més unitats, es preveu que seran més petites per les restriccions en les reunions nadalenques. Tal com ha passat amb altres dolços de Nadal, com els torrons o els panettone, les mides mitjanes o petites s’imposen i, per tant, es venen més unitats però les vendes en quilos totals són similars a les de Nadal del 2019.
El tortell de massapà i fruita confitada tornarà a ser el més venut, tot i que cada any creixen les vendes de tortells amb farciments de nata, crema o trufa.
Segons Elies Miró, president del Gremi i pastisser de Castellterçol, les vendes de tortells de Reis de pastisseria es mantenen molt estables en els últims anys, cosa que atribueix a una revalorització del producte artesà: “El fem com abans: amb temps, massa mare, productes de qualitat i sense conservants ni colorants artificials, a mà, un per un i la mateixa nit de Reis. El resultat és un brioix tendre amb un gust i una aroma espectaculars, i el client ho valora”. Des del Gremi recorden que la clau del tortell artesà són els ingredients de qualitat que porta i, alhora, els que no porta. I és que, per conservar-se durant setmanes al lineal d’una gran superfície, el tortell industrial porta fins a tres tipus de conservants i colorants artificials. L’artesanal, en canvi, no duu cap component que no sigui natural.