Jocs Olímpics 2024

Simone Biles i el mallot de 10.000 cristalls de Swarovski

La roba esportiva amb la qual ha competit la medallista olímpica és la més cara de la història de la gimnàstica

2 min
El mallot de Simone Biles amb el qual ha guanyat l'or als Jocs Olímpics de París

BarcelonaSimone Biles ha fet brillar París amb uns exercicis que l'han fet mereixedora de la medalla d'or. L'expectació per veure el que suposava el retorn de l'atleta als Jocs Olímpics –després que fa tres anys abandonés els Jocs de Tòquio per prioritzar la salut mental per davant d'un potencial recital de medalles amb el seu nom– ha estat gegant. En la primera exhibició de diumenge les graderies van convertir-se en un set de Hollywood, amb la presència d'estrelles com Tom Cruise, Ariana Grande, Snoop Dogg, John Legend o Nick Jonas, i aquest dimarts la presència de cares conegudes no ha sigut una excepció.

Però ells no han sigut els únics que han volgut ser partícips del triomf de l'atleta d'Ohio al pavelló de Bercy. La firma de joies Swarovski ha aprofitat l'oportunitat per afegir encara més brillantor i glamur a l'excel·lència esportiva de Biles sent l'empresa encarregada de crear els mallots amb els quals la gimnasta i tot l'equip dels Estats Units competeixen als Jocs.

El conjunt amb el qual s'ha penjat aquest dimarts la medalla d'or duia ni més ni menys que 9.929 cristalls tallats per la firma austríaca. La proesa estilística també és de campionat: gran part dels brillants dels mallots elaborats per a cada una de les atletes que representen els Estats Units s'han incrustat a mà. Així doncs, entre les cinc atletes duien gairebé 50.000 cristalls de Swarovski, en un disseny creat per l'empresa GK Elite que pretenia homenatjar l'equipació que va dur l'equip nord-americà el 1996.

En el cas del mallot lluït diumenge, Swarovski va preparar un vestit de sis mil cristalls tallats i que porta per nom Star Spangled Shine. Aquesta obra d'artesania, dissenyada també per GK Elite, té un valor de 3.000 dòlars, el més car de la història de la gimnàstica.

Un dels exercicis de Simone Biles als Jocs Olímpics de París

La col·laboració entre GK Elite i Swarovski ha sigut clau per aconseguir crear aquesta peça esportiva única sense comprometre la comoditat i l'elasticitat necessària per executar tots els moviments de les esportistes olímpiques. Malgrat els 6.000 cristalls incrustats en el disseny de diumenge, el mallot tan sols pesa 360 grams, una característica clau en aquestes competicions.

stats