El Maresme reivindica el pèsol autòcton

La 'perla verda' ha passat d'estar en perill d'extinció a involucrar divuit pobles, 90 restaurants i 21 productors a les jornades gastronòmiques

Els pèsols son la 'perla verda' del Maresme / ACN
Acn
19/03/2015
1 min

MATARÓLa comarca del Maresme té al llarg de l'any fins a vuit jornades gastronòmiques vinculades a productes autòctons, com el calamar, la maduixa, les cireres, el tomàquet, la mongeta o els bolets, però destaca per sobre de tots el pèsol, amb el permís dels vins de la DO Alella.

Les varietats de més prestigi són la garrofal o floreta i en pocs anys ha estat un cultiu que ha passat d'estar en perill d'extinció a ser el producte de més tirada. Quan fa més de vint anys el pèsol del Maresme corria el risc de desaparèixer es va apostar per la seva promoció i avui les jornades gastronòmiques que giren al voltant de la 'perla verda' del Maresme involucren ja a divuit pobles, 90 restaurants i 21 productors.

stats