El confinament va fer caure a la meitat el malbaratament alimentari
Cuinar a casa, planificar la compra i els àpats i reutilitzar les sobres és clau per reduir el que llencem
BarcelonaEl confinament va tenir alguns efectes positius sobretot centrats en el medi ambient. Un exemple és la dada que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet pública aquest dimarts i que apunta que durant el confinament el malbaratament alimentari a l'Estat es va reduir un 50%.
I és que, segons aquesta entitat, la proporció d'espanyols que reconeixien que llençaven menjar abans del confinament era del 70% i durant els mesos de tancament va baixar fins al 32%. Les claus d'aquesta davallada estan vinculades al fet de cuinar més a casa, planificar els àpats i les compres i reutilitzar les sobres, segons els experts de l'OCU.
Tot i aquesta dada positiva, als restaurants de l'Estat encara es llença molt menjar. Un 42% dels clients reconeixen deixar-ne al plat i només un 24% demanen emportar-se les restes. Entre els motius per no fer-ho, els enquestats encara esgrimeixen la "vergonya", en un 35% dels casos
D'altra banda, hi ha un 53% dels enquestats que diuen que llençarien menys menjar si compressin més aliments a granel o en envasos petits, cosa que suposa un toc d'atenció a la indústria alimentària i al packaging i també assenyala el camí encertat de moltes botigues on es pot comprar a granel.