Llançar destrals o enfundar-se en una bombolla per passar l’estona

A Barcelona i rodalia creixen noves opcions d’oci com més estranyes i originals millor

Un jove llença una destral al local del carrer Trafalgar de Barcelona
Laura Saula
06/06/2019
5 min

BARCELONACompeticions de llançament de destral, futbol dins de bombolles gegants o rutes paranormals són algunes de les propostes més friquis que es poden fer avui a Barcelona i rodalia. Per participar-hi tan sols és necessari tenir la ment oberta i ganes de passar una bona estona amb els amics. Us expliquem els plans més originals que hi ha al mercat, ideals per als amants de les propostes estrafolàries i sorprenents.

Club de llançament de destral

No cal que siguis un ‘hacha’ per passar una bona estona amb els amics en el primer club de llançament de destral que ha arribat a casa nostra. El Barcelona Axe Throwing és una iniciativa del publicista Jaume Massagué i l’advocat Ricard Fernández que té la intenció de donar a conèixer aquesta pràctica nascuda al Canadà i que és molt popular als Estats Units. Lluny del que podria semblar, els propietaris asseguren que no es tracta d’un joc en què es necessiti força, sinó més aviat traça, per això els clients són tant homes com dones d’una gran varietat d’edats. A més, consideren que practicar el llançament de destral no implica cap mena de violència o agressivitat. El local, estrenat fa pocs mesos i ubicat al carrer Trafalgar, compta amb 10 dianes per posar en pràctica la destresa a l’hora de llançar destrals amb total seguretat. A més, el negoci també intenta promoure la sostenibilitat i treballa amb materials reciclats, com els taulons de fusta de les dianes o les llaunes de cervesa que es venen. Més enllà d’oferir una bona estona amb els amics, aquest mes de juny el centre coorganitza, juntament amb el Club Esportiu de Llançament de Destral de Barcelona, la primera lliga a l’Estat d’aquest esport. Durant vuit setmanes desenes de tiradors competiran per convertir-se en el primer Campió d’Espanya de Tir de Destral. Les inscripcions encara estan obertes.

Una de les destrals que es llencen al Barcelona Axe Throwing

Bubble Football

Hi ha molta gent que juga a futbol, però probablement no tanta que ho faci enfundada dins d’una enorme bombolla transparent. Aquesta és la proposta de Bubble Football®, una empresa que des de fa un temps acosta al públic una nova modalitat que barreja l’esport i l’oci amb l’objectiu de provocar unes quantes rialles entre els equips. De fet, els organitzadors asseguren que no cal ser gaire hàbil per jugar-hi, i ni tan sols hi ha cap norma a seguir, més enllà de descarregar l’adrenalina sense més complicacions. D’aquesta manera, moviments que en el futbol estarien penalitzats, aquí són més aviat benvinguts, com apilotar-se a la porteria, empentar-se o rodar en comptes de córrer, per donar algunes idees. Això sí, cada equip té la missió de marcar com més gols millor sense sortir de l’àrea de joc, que per alguna cosa aquest esport també és conegut com a ‘futbol bombolla’. Aquesta modalitat, curiosament, va aparèixer per primer cop el 2011 en un programa de televisió noruec. La idea va viatjar al Regne Unit i d’allà va arribar a tot el món. De fet, ja s’han celebrat tornejos mundials i fins i tot s’han creat associacions del ram.

Un partit d'aquesta particular modalitat de futbol / BUBBLE-FOOTBALL

Curtis Audiophile Cafe

Els feligresos de la melomania estan de sort, perquè des de fa poc l’Eixample barceloní compta amb el Curtis Audiophile Cafe. Es tracta d’un local que ofereix l’experiència de gaudir de la música en alta fidelitat com si s’estigués assegut al menjador de casa, mentre es pot beure, menjar, conversar, mirar LPs, escoltar-los i fins i tot comprar-los. La iniciativa, impulsada per Guille De Juan i Salva Torres, presumeix de ser pionera a la Ciutat Comtal, i s’afegeix a la florent escena d’audiobars que existeix fa anys a Tòquio i des de fa poc en altres ciutats com Londres, París, Zuric o Sant Francisco. Tot i això, ja fa anys que a De Juan, que té una llarga trajectòria com a DJ a Barcelona, sempre li havia rondat pel cap un somni: crear un local ideal per escoltar els seus discos, obert al públic i on la qualitat del so i la música fossin els elements principals. “Apostem per la nitidesa i la qualitat de la música, però que alhora també es pugui parlar”, explica. A més, la música és reproduïda en el seu format original analògic, amb plats, amplificadors d’alta gamma i una combinació d’altaveus de nova generació del fabricant local Triple Onda i de la llegendària marca nord-americana Klipsch, que es distribueixen per tot el local per oferir una experiència auditiva on predomina la música negra amb soul, jazz, dub, funk o hip-hop. El local també disposa d’una zona on, com a les antigues botigues de vinils, es poden escoltar LPs individualment amb auriculars, amb l’única diferència que mentrestant es pot beure alguna cosa. A més, té una àmplia programació d’actuacions de DJs en directe de dijous a dissabte, així com ‘workshops’, presentacions, cinefòrums, fires de venda o sessions d’’album listening’.

Interior del Curtis Café, un lloc ideal pels amants de la música

Rutes paranormals i de misteri

Fa uns vuit anys una parella de periodistes va decidir aprofitar els seus coneixements i afició pels temes paranormals i de misteri i van crear GoBcn. Es tracta d’una empresa que ofereix rutes especialitzades en el món paranormal i les històries de misteri que s’amaguen darrere de carrers, edificis i equipaments de Barcelona i rodalia. Com a bons periodistes, a l’hora de crear aquestes rutes, Míriam del Rio i la seva parella Thor van fer una gran tasca de documentació i entrevistes a testimonis que havien presenciat fenòmens paranormals. És el cas dels guardes nocturns del Museu de Cera de Barcelona, un dels llocs on ofereixen rutes a la nit (amb la possibilitat, fins i tot, de dormir-hi) per explicar històries que fan venir calfreds. “A la nit es veuen coses estranyes, com corrents d’aire quan tot està tancat”, assegura Del Rio, que acaba de publicar el llibre ‘Turismo dark’ (Planeta de Libros). Una altra de les seves rutes més exitoses és la que fan al Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a l'antic Hospital del Tòrax de Terrassa. “Combina el cinema, la història negra i els suposats fenòmens paranormals que hi ha”, explica la periodista, que assegura com en algunes de les visites fins i tot han vingut antics pacients de l’hospital. “Expliquen històries que posen els pèls de punta”. Algunes de les altres opcions que ofereixen són la ruta vampírica per Barcelona, la visita al terrat de la catedral de Santa Maria del Mar o la ruta del Sant Grial a Montserrat. “Sempre demanem que la gent vingui amb la ment oberta –matisa Del Rio–, sobretot per la ruta del Grial, que trenca amb moltes convencions de l’Església”.

Una de les instal·lacions de l'antic hospital del tòrax a Terrassa

Gimcanes i jocs d’escapament

¿I si els ‘escape rooms’ sortissin al carrer? Amb aquesta filosofia treballa l’empresa Artemis Gymkhanas, especialitzada en jocs d’equip i de rol, gimcanes i jocs d’orientació pels carrers de la Ciutat Comtal. De fet, tenen opcions per a totes les edats i gustos. Per exemple, es pot fer una gimcana pel barri del Born, on els participants es posen en la pell d’un policia que investiga un cas de robatori, mentre redescobreixen la història del barri i l’època d’or del Modernisme. Una altra opció és participar en un joc d’escapament pels carrers de Gràcia basat en un segrest real que es va viure al barri al segle passat. Esclar que si es vol celebrar un aniversari o un comiat de solter de manera relaxada, també es pot escollir el ‘gymkhabar’, que fa un recorregut per tres barris de la ciutat resolent enigmes sobre història i llegendes mentre es van fent parades en diferents bars de tapes per agafar forces.

stats