El ‘glàmping’ s’apodera de l’estiu

Dormir sota les estrelles sense preocupar-se de les aranyes és possible gràcies a aquesta nova tendència que uneix el càmping i el glamur

El ‘glàmping’ s’apodera de l’estiu
Selena Soro
25/07/2015
4 min

L’any 2008, quan Scarlett Johansson va casar-se amb l’actor Ryan Reynolds, la parella va llogar set hidroavions per dur els convidats al lloc on se celebrava la boda, una illa privada a prop de la localitat de Tofino, al Canadà. El mar i l’aire són l’única manera d’accedir al Clayoquot Wilderness, el resort que Johansson va triar per al casament. A la pràctica, el Clayoquot Wilderness és un càmping, tot i que l’interior de les tendes sembla un acollidor hotel rústic de cinc estrelles: llar de foc, espelmes, bany complet, parquet... És, en definitiva, el que ja s’ha batejat com a glàmping, una combinació dels termes glamur i càmping. A Scarlett Johansson i Ryan Reynolds l’estada diària els va costar aproximadament 1.500 dòlars per persona, però a Catalunya no cal gastar-se una fortuna per poder gaudir d’aquesta oferta d’oci, que ofereix tots els atractius d’acampar a l’aire lliure i totes les comoditats d’un hotel, ja que són diverses les propostes que hi podem trobar a partir de 50 euros per persona la nit.

Una vella tenda de cotó

L’essència del càmping amb l’encant i la màgia de l’ambient rural

Una vella tenda de cotó al peu de les muntanyes del Pirineu, envoltada per cinc hectàrees de camps i boscos verges. Aquesta és la proposta del John i la Montse, que després de 15 anys treballant en una empresa van decidir engegar el seu propi projecte. El resultat va ser Forest Days, el glàmping que regenten al Solsonès i on els visitants poden gaudir d’una infusió natural després d’haver dormit en un còmode llit de matrimoni, protegits d’aranyes i mosquits.

Nit sota les estrelles

El romanticisme i la desconnexió convertits en càpsula

El glàmping Mil Estrelles, a Borgonyà (Pla de l’Estany), canvia la tenda de cotó per una esfera de plàstic transparent, pensada per adormir-se sota la llum de les estrelles. Les esferes tenen noms com Altaïr, Antares, Polaris, Acrux i Sirius, en honor a aquests astres brillants, i són ideals per a escapades romàntiques. A part, aquest glàmping té servei de massatges i una zona de relax, amb jacuzzi i un flotàrium, una zona d’aigua amb una solució salina cinc vegades més densa que l’aigua del mar, igual a la que ofereix el mar Mort i beneficiosa per a patologies nervioses i problemes ossis i musculars.

Dorm com un indi americà

L’aventura nòmada i les tendes tradicionals de Mongòlia

“Naturalment nòmades”. Aquesta és la filosofia de TipiWakan, un glàmping de Maçanet de la Selva (Selva) que recrea els tipis que feien servir els pobles indígenes americans per moure’s entre territoris i que ara aquesta empresa instal·la a petició -ells mateixos s’encarreguen de llogar el terreny-, ja sigui per celebrar un casament o per a qualsevol altra ocasió especial. A banda dels tipis, proporcionen també iurtes, una espècie de vivenda circular feta artesanalment i provinent de Mongòlia, que a TipiWakan exporten del mateix país. També de Mongòlia porten a Catalunya la Byamba i l’Ulac, dues tendes de forma rectancular i hexagonal, respectivament, amb dibuixos tradicionals d’aquest país asiàtic.

Vés-te’n de safari

Amb els atractius d’una tenda de campanya i les comoditats d’un hotel

És, sens dubte, l’allotjament estrella d’aquest 2015: cada vegada són més els càmpings que incorporen lodges -les típiques tendes que s’utilitzen en els safaris africans- en la seva oferta. Sedueixen per diversos motius: primer, per aquesta sensació d’estar de safari i, segon, perquè per dins semblen extretes d’un conte de fades. Al càmping Torre de la Mora, a Tarragona, en tenen una amb terra de parquet i cuina inclosa. Unes cortines amaguen el llit de matrimoni i el separen de l’habitació dels nens, i la terrassa, de fusta, és perfecta per a un sopar a l’aire lliure. El gran atractiu d’aquest glàmping, però, són les dues grans piscines envoltades de palmeres, que traslladen els visitants al Carib.

A l’Escala (Alt Empordà), el Càmping Neus, al Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes, atrapa per la fusta natural que recobreix tot l’interior del lodge, equipat amb bany complet i amb una habitació que imita unes golfes i que farà les delícies de qualsevol romàntic.

Al càmping Sant Pol, a Sant Pol de Mar (Maresme), han estrenat els lodges aquest 2015 amb els amants del disseny contemporani al cap. Té tres dormitoris: un amb llit doble, un altre amb llitera i un amb llit individual. Disposa d’una cuina de disseny totalment equipada, una sala d’estar amb sofà i TV, un lavabo amb dutxa, una terrassa de fusta coberta i una barbacoa. També ofereixen lodges els càmpings Riu, a Sant Pere Pescador (Alt Empordà), on l’habitatge inclou banyera, i el Cypsela Resort, a Pals (Baix Empordà), amb un interior d’estil vintage.

La cabana de l’arbre

Un petit niu enmig del bosc en harmonia amb la natura

En un bosc de Sant Hilari Sacalm (Selva) s’hi amaguen les Cabanes als Arbres, un glàmping que ofereix la possibilitat de dormir ben a prop del cel, en petites habitacions d’estil rural a quatre metres del terra. La totalitat de les cabanes són de fusta natural sense tractament. La piscina també és ecològica, i un sistema de neteja per làmpades ultraviolades permet banyar-se en una aigua neta en tot moment, sense afegir productes químics, per no malmetre el medi ambient, i amb el benefici de no preocupar-se per la pell seca, la decoloració dels cabells o l’al·lèrgia al clor.

Convertir una església en un càmping

The Churches Conservation Trust és una associació britànica que es dedica a salvar esglésies històriques del país on ja no s’oficien misses de manera regular i que estan en risc de desaparèixer. Sota el seu càrrec tenen 347 edificis, que reparen i destinen a altres usos com ara visites escolars i tallers per a artistes. Ara han engegat una nova iniciativa i han obert tres de les seves esglésies (St Mary the Virgin, a Kent; All Saints, a Northamptonshire, i la St Julietta i Swaffham Prior, a Cambridgeshire) perquè qui vulgui hi pugui passar la nit, amb el que ja han batejat com a champing ( càmping i church, església en anglès). El preu són 60 lliures per persona i nit i inclou un esmorzar amb productes locals. De manera opcional, a banda de l’allotjament, The Churches Conservation Trust organitza diverses activitats per als hostes, com ara piragüisme, meditació i una sessió de contes al costat del foc.

stats