Fideuada vegetal
Pere Carrió i el seu Gat Blau
Cuiner convençut de la seva filosofia vital, que aplica a cadascuna de les seves receptes. Productes de proximitat, ecològics i ‘slow food’ és el trident màgic, present a tots els plats.
En Pere Carrió realça les receptes tradicionals catalanes amb bases vegetals, bàsiques per a l’alimentació saludable. I amb coccions lleugeres: al vapor, al forn i bullides.
(Restaurant Gat Blau, al carrer Comte Borrell, 122 de Barcelona)
Ingredients per a 4 persones
¼ de bròquil
¼ de coliflor
3 pastanagues
¾ de brou vegetal
250 g de fideus de cabell d’àngel
Julivert
Sal
Per a l’allioli:
1 remolatxa
1 rovell d’ou
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre
Poseu en una safata que pugui anar al forn els fideus de cabell d’àngel (una llauna de les típiques per a cargols és ideal). Tireu-hi per sobre un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
Torreu al forn els fideus de cabell d’àngel. Han de quedar de color marró.
Escampeu-hi per sobre les verdures, crues, tallades petites: el bròquil, la coliflor i la pastanaga.
Aboqueu al conjunt el brou vegetal. Poseu-hi per damunt julivert i ametlles torrades, trossejades petites.
Fiqueu-ho de nou al forn durant 15 minuts a 180º.
Quan el tragueu, tireu-hi un raig d’oli d’oliva verge extra i un pessic de sal.
Allioli de remolatxa
Per acabar la ‘fideuà’, res millor que un allioli.
Bulliu la remolatxa. Quan ja estigui cuita, poseu-hi sal, pebre, el rovell d’ou i oli d’oliva verge extra.
Bateu-ho tot amb una batedora fins que us quedi la textura típica d’allioli. Ja estarà llest per abocar al damunt de la ‘fideuà’ vegetal.
Per fer el brou vegetal
Porro
Ceba
Col
Xirivia
Bulliu tots els ingredients amb aigua mineral durant 30 minuts. Coleu-lo. I ja estarà llest.