Estils11/05/2021

Una cervesa que surt de les aules de la universitat

Un equip d'estudiants de la UPC guanya el projecte de Moritz per fer una cervesa estiuenca

ARA
i ARA

BarcelonaUn equip de sis nois i noies de la Universitat Politècnica de Catalunya ha estat treballant en els últims mesos en un projecte molt especial: crear una nova cervesa. Aquest equip ha estat el guanyador del Moritz University, un projecte dirigit als estudiants de les universitats catalanes dels graus de química, enginyeria química, ciència i tecnologia dels aliments, entre d’altres, amb l'objectiu d'impulsar la cultura i el talent cerveser. En aquesta primera edició del concurs hi han participat set universitats catalanes -totes representades per equips de sis persones- que han estat tutelats per mestres cervesers que a través d'una masterclass els han donat les bases necessàries per poder crear una cervesa fresca de temporada.

L'equip de la UPC ha estat el guanyador amb una proposta -la Moritz Cum Laude- suau, fresca i refrescant amb un marcat aroma a maracujà que al jurat li va semblar idònia per vendre's durant els mesos d'estiu. La nova cervesa ha estat elaborada pels alumnes a la microcerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona amb el suport dels mestres cervesers, i ja es pot comprar a la mateixa fàbrica de Moritz o al Bar Velòdrom de Barcelona.