Catalunya ja suma 65 restaurants 'slow food'

Es tracta d'establiments que aposten pels productes ecològics i de proximitat

Els xefs dels restaurants 'Slow Food' de Catalunya
Thaïs Gutiérrez
01/03/2016
2 min

BARCELONAUn total de 65 restaurants catalans han obtingut enguany la distinció Km 0 Slow Food, que reconeix els restauradors compromesos amb els productes ecològics i de proximitat. De tots aquests restaurants n'hi ha 13 que han obtingut la distinció per primera vegada, mentre que la resta l'han renovat gràcies al seu compromís amb la filosofia 'slow food'.

L'acte ha tingut lloc a la la Fundació Alícia de Món Sant Benet i la principal novetat d'aquesta edició ha estat el reconeixement a productors i menjadors compromesos amb el projecte. El director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat l'encarregat de presentar l'acte de lliurament dels emblemàtics cargols amb els quals l'associació identifica els productors i restauradors compromesos amb els objectius que defensa aquest moviment. Els guardonats han rebut el distintiu de la mà de l'expresident del Parlament de Catalunya Ernest Benach.

Massanès ha defensat la relació entre el món rural i el món urbà en el seu discurs recordant el paper cabdal que té el primer per garantir una societat sostenible i justa, així com els valors socials i de país que promou el moviment 'slow food'.

Establiments repartits pel territori

Dels 65 restaurants guardonats n'hi ha quatre de la Catalunya Central, quatre de l'Empordà, sis dels dos Vallesos, cinc del Penedès-Garraf, set de Tarragona, 24 de Barcelona, dos dels Pirineus, set de les terres de Lleida, dos del Maresme, un de les Balears i un del Rosselló:

  • Cal Blasi (Berga)
  • Niu Nou (Bagà)
  • Cal Fuster (Serrateix)
  • Ca l'Ignasi (Cantonigrós)
  • Casamar (Llafranc)
  • Antaviana (Figueres)
  • Ca la Maria (Llagostera)
  • Taverna cal Barber (Sant Antoni de Calonge)
  • Can Major (Montmeló)
  • Capicua (Cerdanyola del Vallès)
  • Taranbana (Cardedeu)
  • Esbiosfera (Cardedeu)
  • El Bellver (Tagamanent)
  • El Jardí (Parets del Vallès)
  • La Salseta (Sitges)
  • La Nansa (Sitges)
  • El dinou (Vilanova i la Geltrú)
  • La Fonda del Saumell (Vallbona d’Anoia)
  • La ma negra (Vilafranca del Penedès)
  • El Llagut (Tarragona)
  • Quinta Forca (Nulles)
  • Lola Tapas (Tarragona)
  • Les Vinyes (Montferri)
  • Els Ceps (Vilanova de Prades)
  • L'Antic Molí (Ulldecona)
  • Sant Francesc (Montblanc)
  • Casa Nostra (Corbera de Llobregat)
  • Mam i teca (Barcelona)
  • Allium (Barcelona)
  • Capritx (Terrassa)
  • Monvínic (Barcelona)
  • Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
  • El Filete Ruso (Barcelona)
  • Rasputin (Barcelona)
  • El gat blau (Barcelona)
  • Espai Boisà (Barcelona)
  • Rasoterra (Barcelona)
  • El diván de los sentidos (Cornellà de Llobregat)
  • Somorrostro (Barcelona)
  • Sergi de Meià (Barcelona)
  • Due Spaghi (Barcelona)
  • Ca n'armengol (Santa Coloma de Gramenet)
  • Ona nuit (El Prat de Llobregat)
  • Rebelot (Barcelona)
  • El cafè bluproject (Barcelona)
  • Cafè 1907 (Barcelona)
  • Balius bar (Barcelona)
  • Llamber (Barcelona)
  • Bar seco (Barcelona)
  • El mercader de l'Eixample (Barcelona)
  • NoNoNo (Barcelona)
  • Bodega La Peninsular (Barcelona)
  • El celler dels joglars (Montardit)
  • La borda del rector (Incles, Andorra)
  • Lo pons (Ponts)
  • Casa Mercè (Fontdepou)
  • El Dien (Vallfogona de Balaguer)
  • Fogony (Sort)
  • L'antic forn (Cervera)
  • Cafè pessets (Sort)
  • Espai de tast Mas d’Eroles (Adrall)
  • Lasal del Varador (Mataró)
  • Els garrofers (Alella)
  • Es tast de na Sílvia (Ciutadella de Menorca)
  • Via del vi (Perpinyà)

Slow Food és un associació ecogastronòmica sense ànim de lucre nascuda a Itàlia l'any 1989, de la mà del sociòleg Carlo Petrini, que es caracteritza per reivindicar un menjar que sigui "bo, net i just".

stats