04/09/2024

Vinícius juga amb foc: pot fer enfadar Florentino

2 min
Vinicius, jugador del Reial Madrid

BarcelonaDesprés d'haver patit atacs racistes a diferents estadis i xarxes socials, Vinícius ha insinuat que Espanya potser no hauria de poder organitzar el Mundial del 2030. És un cas complex, ja que parlem d'una víctima de racisme que no és exemplar quan juga. O potser el cas no és complex, ja que tothom veu de quin peu calça. Té un talent increïble, però el taca amb exageracions, mentides i provocacions. Fingeix agressions, intenta enganyar els àrbitres i provoca rivals. No és un esportista exemplar. Per tant, si davant d'algú que comet tantes errades el primer que et passa pel cap és el color de la seva pell, el diagnòstic és clar: ets racista.

No t'agrada Vinícius? Doncs tens un gran repertori de paraules per criticar-lo. Els diccionaris són plens de mots que pots fer servir: mentider, exagerat, provocador, irrespectuós... Si decideixes atacar-lo pel color de la seva pell, ets racista. I aquests atacs existeixen, en tenim moltes proves. El jugador brasiler no menteix, quan diu que rep atacs. I és ben normal que si rep atacs racistes, reaccioni amb ràbia. Ara, s'equivoca quan demana que Espanya es quedi sense organitzar el Mundial del 2030 per culpa del racisme.

S'equivoca, ja que per la regla de tres, tampoc s'hauria de fer el mundial del 2026 als Estats Units. Que no hi ha racisme, als Estats Units? Parlem d'un país on es permeten manifestacions de membres del Ku Klux Klan i de gent amb banderes nazis. Demanar que el Mundial no es faci a Espanya, quan Vinícius es passeja cobrant publicitat i reben regals d'estats poc democràtics del golf Pèrsic on no es respecten els drets humans no és ètic. Malauradament, si fos pel racisme, cap estat podria organitzar res. És un problema global, però Vini sembla oblidar que el Brasil va elegir president Bolsonaro, un home que deia "jo no tindré fills homosexuals o que es casin amb negres, ja que els he educat bé". Un president que rebia el suport de Neymar o Dani Alves, per cert. Sembla oblidar el racisme que hi ha al Brasil.

Vinícius s'equivoca. Sembla com si hagués entès que ser víctima de racisme, fet injustificable, li pot venir bé per millorar la seva imatge. El resultat és que Vinícius fa enfadar els aficionats del Madrid i el nacionalisme espanyol. Bona part de l'afició madridista s'ha enfadat en veure com el brasiler demana que Espanya no pugui ser seu del mundial. Curiosament, també aquelles minories racistes que existeixen a tots els pobles, ciutats, nacions i estats s'han enfadat amb Vinícius, com si ells no fossin els primers responsables. Si ningú hagués atacat el brasiler per la seva pell, res d'això hauria passat. I només parlaríem de Vini pels seus gols i les seves exageracions intentant forçar penals. Atacant Espanya, Vinícius juga amb foc, ja que pot fer enfadar l'afició madridista, inclòs Florentino Pérez. Si han d'escollir, no l'escolliran a ell, això ben segur.

stats