BARÇA
Esports 26/01/2021

Umtiti: dos partits per recuperar sensacions

El francès guanya crèdit després de les actuacions contra l’Elx i el Granada

Pol Baterno
2 min
Samuel Umtiti contra l'Elx

El partit del Barça al Martínez Valero segurament no passarà a la història com un dels enfrontaments més atractius de tots els temps. Però per al culer que encara vol il·lusionar-se amb el seu equip, probablement va ser un petit raig d’esperança pel que fa a Samuel Umtiti. Un atac de nostàlgia provocat per una versió del francès que, per moments, va recordar la del seu primer any al Barça. Amb una sortida de pilota notable, el central va registrar un 97% (106 de 109) d’efectivitat en la passada en el duel contra l’Elx. 

És cert que l’equip valencià no va exigir en excés als de Koeman en l’aspecte defensiu, però el 23 blaugrana va mostrar una faceta no vista des de feia una temporada i mitja. Casualitat o no, l’efervescència del gal coincideix amb un moment en què hi ha dos aspectes que li poden donar continuïtat: el fitxatge frustrat d’Eric García i la davallada en el rendiment del seu compatriota Clément Lenglet. Hi s'hi suma, també, la lesió de llarga durada de Gerard Piqué. 

Fins ara, Umtiti ha completat un matx sencer en dues ocasions. El primer a Granada, on els de Koeman van golejar per 0 a 4. Amb el francès a la gespa fent parella amb Mingueza, el comptador local va quedar-se a 0. A Elx, emparellat amb Ronald Araujo, va tornar a impedir que Ter Stegen hagués de treure pilotes de dins de la porteria. En total el central acumula 235 minuts repartits en cinc aparicions. 

Però hi ha una ombra molt fosca que persegueix l’ex de l’Olympique de Lió des que va aterrar a Barcelona el 2016. El francès té un salari brut superior als 10 milions d’euros anuals, segons va revelar L’Équipe: és el principal llast perquè altres clubs s’interessin per ell, juntament amb els dubtes que genera el seu genoll. Contra el Granada i l’Elx, de moment, Umtiti ha demostrat que, si no ha de córrer enrere, encara conserva bons dots de posicionament, contundència i sortida de pilota. 

stats