Esports

El torneig que vol convertir la Bisbal d'Empordà en la capital del tenis femení

Enguany el torneig puja una categoria i ja és al circuit WTA Tour 125, només per sota del de Madrid a escala estatal

Una imatge de la darrera edició del torneig de tenis de La Bisbal
28/01/2023
3 min

BarcelonaTot va començar ara fa vuit anys, quan el Club de Tenis de la Bisbal d'Empordà va voler celebrar els seus primers 30 anys de vida. "Es van organitzar 30 actes i un d'ells era el torneig femení. Vam viatjar per tot l'Estat per aprendre i ens va aportar una energia tan positiva que cada cop en volem més", explica Xavier Ponsatí, el seu president. Vuit anys després, el torneig internacional de tenis femení Solgironès de la Bisbal puja de categoria i ja és al circuit WTA Tour 125, cosa que significa que repartirà 115.000 dòlars i hi participaran jugadores de més nivell. Es tracta d'un nou salt de categoria per a un torneig que va néixer fa set anys com un ITF 10K + H i, després de l'èxit de les anteriors edicions, ha anat pujant fins a arribar a les portes del millor circuit del món en categoria femenina, compartint categoria amb els torneigs de València i Reus. A l'estat, només el torneig de Madrid i el de Tenerife estan per sobre seu. La categoria WTA 125s està organitzada per la WTA des del 2012. És el segon nivell del tenis femení, per darrere del WTA Tour i per davant del Circuit Femení ITF, que és el tercer nivell.

Sobre la terra batuda de les pistes de l'Empordà han passat més de 25 jugadores que han arribat a estar entre les 30 millors del món, una de les quals, esclar, l'empordanesa Paula Badosa. “En set anys hem arribat fins aquí gràcies al nostre esforç i passió pel tenis. La nostra prioritat és garantir un creixement sostenible i arribar a ser l'equivalent del Godó en femení. Volem que la gent associï la Bisbal amb tenis femení i que tota la província de Girona s'impliqui a fer créixer el torneig”, explica Ponsatí.

Enguany la competició es disputarà entre el 5 i l'11 de juny, coincidint la segona setmana del Roland Garros. Això permetrà que algunes de les tenistes que no aconsegueixin entrar a l’última setmana de competició del torneig parisenc es puguin apuntar al de la Bisbal, una competició que reprodueix algunes de les condicions que es donen al Grand Slam francès, atès que utilitza la mateixa terra batuda portada especialment des de França per garantir la màxima qualitat.

Talent de la casa

Com cada any, s'espera que per les pistes del Club Esportiu CT la Bisbal passin joves promeses que busquen obrir-se pas al circuit WTA. L'any passat, van sorprendre jugadores com l'andorrana Vicky Jiménez, que va arribar a les semifinals amb tan sols 16 anys, i la russa Erika Andreeva, finalista júnior de Roland Garros 2021 i que amb 17 anys va disputar la final davant una altra de les grans promeses del circuit WTA, la xinesa Xinyu Wang. Per altra banda, s’espera la presència d’una nodrida representació de jugadores catalanes que ja han participat en el torneig i ara mateix estan escalant posicions al rànquing. És el cas de Rebeka Masarova, que recentment ha entrat al Top 100 mundial després d’arribar a la final del WTA 250 d’Auckland; Marina Bassols, que està a les portes de situar-se entre les cent millors, o Aliona Bolsova, número 61 del món i que està recuperant la seva millor versió.

“Amb l’entrada al circuit WTA el nivell de les participants pujarà amb tota seguretat. Sabem que el nostre torneig és un gran aparador i nosaltres volem oferir totes les facilitats a les jugadores perquè demostrin tot el seu potencial. El feedback que rebem sempre per la seva part és molt positiu i volem que quan vinguin se sentin com a casa”, apunta Marta Sánchez, directora del torneig.

stats