RCD Espanyol

Vinícius rebenta un ‘sorpasso’ perico al Bernabéu

El brasiler rescata els blancs des de la banqueta en un partit on Jofre havia avançat l’Espanyol

Vinícius celebrant amb Rodrygo un dels dos gols en què va participar.

BarcelonaL’Espanyol no en va tenir prou amb posar l’autobús per barrar el pas del Reial Madrid. Els blanc-i-blaus van marxar amb les mans buides d’un Santiago Bernabéu (4-1) on no hi ha manera de trencar un malefici que s’allarga des de fa 28 anys. A l’equip de Manolo González no li va faltar ni actitud ni intensitat, però sí concentració en el tram final i precisió en els últims metres per fer saltar la sorpresa al feu blanc. En un partit en què Joan Garcia va amargar Kylian Mbappé, va ser Vinicius Jr., revulsiu amb un gol i una assistència, qui va evitar el miracle blanc-i-blau. El brasiler va començar el partit des de la banqueta.

El conjunt de Carlo Ancelotti ho va intentar de totes les maneres possibles a la primera meitat, però l’acumulació de jugadors periquitos i l’inspirat porter de Sallent van ajornar el primer gol blanc. Amb Modric, Bellingham i Güler al mig, els locals van arribar amb comoditat i freqüència a la poblada frontal de l’àrea espanyolista. De fet, amb prou feines van necessitar defensar, perquè l’Espanyol regalava la pilota als pocs segons de recuperar-la. Tot el perill que va ser capaç de generar al primer temps va ser un xut des del mig del camp de Javi Puado, que venia de fer tres gols contra l’Alabès, que no va trobar porteria.

Perdonar contra el Madrid és un pèssim negoci

A la represa, l’Espanyol va treure’s la pell d’ovella per demostrar al Madrid que també podia ser un llop. Amb un doble avís en dos minuts van amenaçar un Thibaut Courtois que seria protagonista poc després. Joan va enviar una pilotada llarga a Jofre, que va disfressar-se de Jordi Lardín per obrar un miracle, un sorpasso, al Bernabéu. Dins de l’àrea i sense angle, va tirar una centrada cap enrere que entre un defensa i Courtois van acabar introduint a la seva pròpia porteria. L’alegria, això sí, li va durar ben poc a l’Espanyol, que tres minuts després va encaixar l’empat en una pífia de Carlos Romero, protagonista negatiu també en el quart gol blanc. Els blanc-i-blaus en van voler més i, de fet, Jofre va tenir el segon en un contracop, però el Madrid, que sempre revifa al tram final, va aprofitar tres badades defensives per endur-se el partit amb una golejada enganyosa. Contra ells mai es pot perdonar.

• FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Reial Madrid: Courtois; Carvajal (Lucas Vázquez, 59’), Tchouaméni, Militão, Fran García; Valverde, Modric, Bellingham (Rüdiger, 83’); Güler (Vinicius Jr, 55’), Rodrygo (Endrick, 82’) i Mbappé. Entrenador: Carlo Ancelotti
  • Espanyol: Joan Garcia; Omar, Kumbulla, Cabrera, Romero; Tejero (Aguado, 77’), Král, Lozano (Gragera, 66’), Jofre (Cardona, 76’), Puado (Pere Milla, 81’) i Cheddira (Veliz, 46’). Entrenador: Manolo González
  • Gols: 0-1 Courtois, en pròpia porteria (53’), 1-1 Carvajal (58’), 2-1 Rodrygo (75’), 3-1 Vinicius Jr (78’), 4-1 Mbappé, de penal (89’)
  • Àrbitre: José Luis Munuera Montero (Comitè Andalús)
  • Targetes grogues: Lozano (10’), Mbappé (32’), Valverde (61’), Joan Garcia (74’), Bellingham (82’), Vinicius Jr (82’), Romero (89’)