RCD Espanyol

Puado omple el rebost abans de pujar el Tourmalet

Un ‘hat-trick’ del capità de l'Espanyol tomba l’Alabès i el converteix en el màxim golejador de l’RCDE Stadium

3 min
Puado ha marcat els seu primer 'hat-trick' a Primera davant l'Alabès

BarcelonaJavi Puado es rebel·la contra aquells que només el veuen com un atacant d’enllaç o de sacrifici. El barceloní, que des d’aquest curs és el primer capità blanc-i-blau, va donar la segona victòria consecutiva a l’Espanyol després de firmar contra l’Alabès (3-2) el seu primer hat-trick a Primera. Tres gols que el van convertir en el màxim golejador de la història de l’RCDE Stadium, amb 28 dianes, una més de les 27 que van anotar Sergio García i Raúl de Tomás, i quatre més de les 24 que va aconseguir Gerard Moreno. I tres punts d’or que permetran a l’equip de Manolo González afrontar amb cert oxigen, 7 punts de 15 possibles, la pujada al Tourmalet: en només vuit dies l’Espanyol s’enfrontarà amb el Reial Madrid, el Vila-real i el Betis. 

L’Espanyol va ser millor en una primera mitja hora en què va fer mèrits, per joc i arribades, per ser el primer a obrir la llauna. Ho van intentar Romero, de lluny, i Veliz, amb el cap, però l’1-0 no va arribar fins a la primera rematada entre els tres pals, firmada per Puado. El capità blanc-i-blau va estrenar-se com a golejador aquest curs caçant al segon pal una bona centrada rasa de Tejero durant el transcurs del minut Dani Jarque. L’Espanyol, que havia portat el partit on més li convenia, atacant amb cert criteri i recuperant la pilota lluny de la seva àrea, va perdre ordre en atac, fet que va donar ales a l’Alabès. 

Els vitorians, que amb prou feines havien incomodat Joan Garcia, van treure el cap de la cova quan van veure que l’Espanyol optava pel joc directe i prescindia de dos migcampistes, Aguado i Král, que no van estar especialment precisos a l’hora de cosir el joc interior. El tram final del primer temps va ser de l’Alabès, que va trobar l’empat en una acció de Guridi mal defensada per Cabrera que Joan Garcia no va refusar gens bé amb el peu. Conechny, atent, va firmar l’1-1 en una rematada de cap. El porter no va tenir la seva millor tarda, però aquest cop l'Espanyol no va necessitar la seva inspiració. La destrempada local hauria pogut estar encara pitjor quan, tot just dos minuts després, l’atacant argentí va perdonar el segon per als visitants. 

El 'hat-trick' perfecte de Javi Puado

L’Espanyol, que farà bé d’aprendre a administrar els avantatges que aconsegueixi aquest curs, va posar-se les piles a la represa. Els mateixos protagonistes del primer gol, Tejero i Puado, van tornar a associar-se per fabricar el 2-1: centrada des de la dreta del carriler i rematada creuada de cap del davanter. No en va tenir prou el barceloní, que tot just cinc minuts després va reclamar la pilota a Cheddira, que va provocar un penal dos minuts després d’entrar a la gespa. Puado no va perdonar des dels onze metres, i va firmar un hat-trick perfecte –un gol amb la dreta, un amb l’esquerra i un amb el cap–, el primer que fa a l'elit. L'últim membre blanc-i-blau en anotar tres gols a la màxima categoria va ser Sergio García, el 2013. Farà bé l’Espanyol de lligar la renovació de Puado abans del gener, quan podrà negociar amb qualsevol equip marxar gratis a l’estiu. Per simbolisme i per rendiment.

Quan semblava que el 3-1 seria suficient, l’Espanyol va tornar a comprovar que la relaxació a Primera es castiga. Tenaglia va marcar el 3-2 en una centrada mal defensada per Romero i va provocar que la intranquil·litat tornés a apoderar-se de l’RCDE Stadium. L'Alabès va collar a base de centrades, però no va tombar la resistència local. Els blanc-i-blaus van resistir i, malgrat el patiment, van acabar emportant-se un botí que els serveix per omplir una mica el rebost. 

  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Joan Garcia; Omar, Kumbulla, Cabrera, Romero (Brian Oliván, 84’); Tejero (Cardona, 58’), Král, Aguado (Gragera, 58’), Jofre, Puado i Véliz (Cheddira, 58’). Entrenador: Manolo González
  • Alabès: Sivera; Tenaglia, Abqar (Toni Martínez, 65’), Sedlar, Manu Sánchez; Stoichkov, Blanco (Guevara, 65’), Guridi (Jordán, 65’); Carlos Vicente; Conechny (Villalibre, 78’) i Kike García (Mouriño, 65’). Entrenador: Luis García Plaza
  • Gols: 1-0 Puado (22’), 1-1 Conechny (35’), 2-1 Puado (56’), 3-1 Puado, de penal (63’), 3-2 Tenaglia (68’)
  • Àrbitre: Juan Luis Pulido Santana (Comitè Canari)
  • Targetes grogues: Abqar (28’), Kumbulla (48’), Omar (54’), Sivera (62’), Manu Sánchez (77’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Stage Front Stadium, 24.238 espectadors
stats