RCD Espanyol
RCD Espanyol10/04/2022

El minut de glòria de Wu Lei trenca l’apatia de l’Espanyol (1-0)

Un gol del xinès al minut 89 tomba un Celta força superior a Cornellà-El Prat

Barcelona89 minuts d’apatia i un minut de glòria de Wu Lei. Amb això n’ha tingut prou l’Espanyol per imposar-se a un Celta (1-0) que marxa de Cornellà-El Prat sense acabar d’entendre com se li ha escapat de les mans en l’últim instant un partit que havia estat madurant amb pilota i ocasions. Però cap visitant ha sigut capaç de superar Diego López i, en canvi, els locals han aconseguit perforar la porteria de Dituro en un dels dos xuts a porteria que han aconseguit, tots dos obra de Wu Lei.

El premi final, possiblement excessiu veient els mèrits dels dos conjunts, s’explica en bona part per la solvència defensiva que ha recuperat l’equip de Vicente Moreno. Després d’encaixar una maneta a la Ceràmica a finals de febrer, els blanc-i-blaus van conjurar-se i han recuperat la fortalesa que havien mostrat a principis de curs. Només dos gols rebuts en les últimes cinc jornades (tots dos a domicili, al Ciutat de València i al Reale Arena) expliquen el bon rendiment de l’equip.

Cargando
No hay anuncios

No encaixar cap gol per tercera jornada consecutiva a casa permet donar vida a un equip que, en joc, segueix sent incapaç de trencar la monotonia en què sembla viure instal·lat. A l’Espanyol li costa molt generar futbol, sigui per falta d’idees, per falta de creativitat al mig del camp o, simplement, perquè li pot anar bé que passin poques coses durant els partits. Dituro, de fet, no ha tingut feina en els minuts finals.

Ni RDT ni Aspas, dos davanters que lluiten pel trofeu Zarra i per un bitllet per al Mundial de Qatar, no han tingut gaire protagonisme ofensiu en un partit on ha sigut el Celta qui ho ha intentat una mica més. Amb tres rematades en el primer quart d’hora de joc, els viguesos han demostrat més ambició que l’Espanyol. Només algunes conduccions i pressions de Darder a la frontal de l’àrea rival han aconseguit despertar una grada avorrida amb el joc de l’equip. S’han sentit alguns càntics demanant el cessament de Vicente Moreno, però s’ha ajornat el plebiscit contra Rufete, que segurament arribarà en l’últim partit del curs a l’estadi.

Cargando

Primer gol del davanter xinès en Lliga

No és el primer cop que a l’Espanyol li costa fer un pas endavant en partits més aviat igualats. Ho ha intentat a la represa, però s’ha desinflat aviat davant d’un Celta que ha anat de més a menys i que, malgrat mostrar una mica més d’intenció, semblava donar per bo l’empat. De fet, durant molts minuts semblava que tots dos equips estiguessin disposats a firmar un pacte de no-agressió. Potser pel fet de veure’s gairebé salvats, s’han viscut minuts de més relaxació que no pas tensió. Cal reconèixer-li, però, una gran virtut a l’Espanyol: no s’ha desconnectat del partit en cap moment i ha sabut generar una pèrdua en l’últim minut que li ha acabat suposant tres punts. Una bona pressió de Puado a Dituro ha provocat que el porter del Celta arrisqués amb una passada a un company a la frontal de l’àrea que ha acabat amb una perillosa pèrdua. Darder ha recuperat la pilota i l’ha cedit a Wu Lei, que no ha perdonat, i ha firmat el seu primer gol en aquesta Lliga. Un minut de glòria per al punta pocs dies després de sumar la seva tercera Pilota d'Or xinesa.