RCD Espanyol

L'Espanyol es queda sense gol: Braithwaite comunica que marxa

El danès, que ha arribat a passar la revisió mèdica, no haurà de pagar finalment els 600.000 euros per marxar lliure

2 min
Braithwaite està firmant la millor temporada de la seva carrera, amb 21 gols

BarcelonaL'Espanyol comença la temporada 2024-25 amb un incendi: en el primer dia d'activitat, Martin Braithwaite ha comunicat al club que rescindeix unilateralment el seu contracte, fent servir una clàusula alliberadora que expirava aquest dilluns, 15 de juliol. Marxarà gratis, ja que així ho permetia el seu actual contracte després d'haver aconseguit l'ascens. En el cas d'haver continuat a Segona, podia abandonar el club pagant la simbòlica xifra de 600.000 euros. El danès ha passat aquest dilluns la corresponent revisió mèdica, i posteriorment ha informat l'entitat de la seva intenció de marxar a través d'un correu electrònic. El club ha fet oficial la desvinculació del futbolista. La seva sortida alliberarà una de les fitxes més elevades de la plantilla, més de 3,5 milions d'euros bruts.

A diferència de la temporada passada, quan va escapar-se de la concentració de Marbella, per forçar la seva sortida, ara el punta té la paella pel mànec, ja que disposava d'una clàusula per quedar lliure i no complir l'any de contracte que li quedava pendent.

Braithwaite va aterrar com a agent lliure a l'entitat blanc-i-blava l'últim dia del mercat estiuenc del 2022, després de desvincular-se del Barça. El danès volia continuar a Barcelona i va trobar en l'Espanyol una alternativa per fer-ho. En el seu primer curs, fent parella amb Joselu, va marcar 10 gols que no van servir per evitar el descens. L'estiu de 2023 va marxar de la concentració de l'equip a Marbella per forçar la seva sortida del club, que finalment no es va consumar. El jugador, que tenia una clàusula de 7,5 milions a Segona, es va reintegrar a la dinàmica de l'equip. Poc després, va arribar a un acord amb el director esportiu i el conseller delegat: si es quedava i ajudava l'equip a pujar a Primera, podria marxar gratis tot i tenir firmat un any més.

Ara, Braithwaite podrà negociar amb qualsevol altre club el seu futur. Un problema greu per a l'Espanyol, que es queda sense el seu màxim golejador la temporada passada: 22 gols i tres assistències va firmar a Segona. El danès, que interessava a clubs de la Lliga com el València, però també a l'estranger, especialment a la Premier League anglesa, no deixarà res als comptes del club, que veu com se li escapa un altre golejador després de perdre a Joselu. En el cas del punta gallec, el Reial Madrid també va fer efectiva l'opció de compra d'1,5 milions d'euros de què disposava abans que expirés el 30 de juny. Entre dos últims màxims golejadors de l'entitat i Melamed, que ha fitxat com a agent lliure amb l'Almeria, l'Espanyol només haurà ingressat 1,5 milions d'euros. Una pèrdua de talent i, no menys preocupant, també econòmica. Ara el club se les haurà d'empescar per trobar-los relleu low cost.

stats