RCD Espanyol

L’Espanyol, presa massa fàcil per als germans Williams

Els blanc-i-blaus cauen amb estrèpit a San Mamés, on mostren la seva versió menys competitiva del curs

BarcelonaL’Espanyol ha mostrat la seva versió menys competitiva del curs en un dels pitjors escenaris possibles. El conjunt blanc-i-blau ha firmat el seu pitjor partit d’aquesta temporada a San Mamés (4-1), on ha estat una presa massa fàcil per als germans Williams. Un correctiu tan dolorós com merescut. Amb Nico estripant tots els defenses que es trobava per davant, Iñaki amb la canya a punt per pescar qualsevol pilota que li arribava a l’àrea, i amb Berenguer fent d’actor revelació, els lleons s’han cruspit un Espanyol que ha donat per sentenciat el partit quan només portaven mitja hora i anaven 3-0.

Una imatge totalment oposada als bons minuts que havia oferit l’equip espanyolista en l’últim partit contra el Mallorca, i que evidencia que l’aturada per seleccions no li ha anat gaire bé als blanc-i-blaus. Aquest cop no ha fet gala de la bona feina defensiva que ha caracteritzat l’Espanyol de Manolo González en els últims temps. A diferència d’anteriors partits, en què l’equip havia resistit fins ben avançat el partit gràcies a la seva solvència defensiva, a San Mamés no ha aparegut ni la inspiració de Joan Garcia, que ha encaixat gol en tres de les quatre primeres rematades entre els pals, ni tampoc l’anticipació ni la contundència de Kumbulla, que surt a la foto en els dos primers gols.

Cargando
No hay anuncios

Al minut 6, de fet, Vivian li ha guanyat fàcilment la partida a l’albanès en un córner servit per Nico Williams. Just abans de la mitja hora de joc, Berenguer ha trobat tot sol entre els centrals el gran dels germans Williams, que ha resolt amb un xut creuat després d’un gran control. Dos minuts després, ha tornat a trobar porteria en aprofitar una jugada que havia iniciat Nico després de fer-li un autèntic estrip a Omar i que havia seguit Berenguer amb una assistència massa fàcil.

Sense defensa ni atac: l'Espanyol no compareix a San Mamés

San Mamés s’ho ha passat pipa veient com el seu equip atropellava un Espanyol que no ha sabut compensar la seva fragilitat defensiva amb una mica d’amenaça. El curtcircuit al mig del camp ha tornat a evidenciar que els blanc-i-blaus necessiten com l’aigua un cervell que sigui capaç d’ordenar l’equip amb la pilota i de traslladar passades amb criteri i sentit als atacants. Si a aquesta mancança s’hi suma que Veliz no té recursos per buscar-se la vida quan juga aïllat, el resultat és un Espanyol incapaç de fer mal.

Cargando

Manolo González ha buscat sacsejar l'equip amb un triple canvi al descans, però el guió no ha canviat: Berenguer, encara indetectable per la defensa espanyolista, ha completat un partit rodó, sumant a les dues passades de gol la quarta diana de la tarda. Valverde ha pogut dosificar esforços dels seus jugadors més importants i ni així l’Espanyol ha estat capaç de reaccionar. Només Tejero, amb un golàs de falta al temps afegit, ha aconseguit generar perill real a la porteria d'Agirrezabala. No ha sigut el dia dels blanc-i-blaus, que faran bé d’aprendre dels errors per no repetir un desgavell similar. El calendari de la Lliga, que segueix fent pujada amb el Sevilla, el Barça, el València i el Girona, no permet tantes badades.

Athletic Club 4-1 Espanyol

• FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Athletic Club: Agirrezabala; De Marcos, Vivian, Unai Núñez, Yuri (Boiro, 63’); De Galarreta (Prados, 63’), Jauregizar, Iñaki Williams (Serrano, 73’), Berenguer (Unai Gómez, 78’), Nico Williams (Djaló, 73’) i Guruzeta. Entrenador: Ernesto Valverde.
  • Espanyol: Joan Garcia; Omar, Kumbulla (Tejero, 73’), Sergi Gómez, Brian Oliván; Lozano, Král, Gragera (Cabrera, 46’), Romero (Pere Milla, 46’); Jofre (Cardona, 63’) i Veliz (Cheddira, 46’). Entrenador: Manolo González.
  • Gols: 1-0 Vivian (6’), 2-0 Iñaki Williams (28’), 3-0 Iñaki Williams (30’), 4-0 Berenguer (56’), 4-1 Tejero (92').
  • Àrbitre: Busquets Ferrer (comitè balear).
  • Targetes grogues: Yuri (45’), Unai Núñez (48’), Pere Milla (51’), Cabrera (74’), Omar (72’).