RCD Espanyol
RCD Espanyol07/06/2022

L'Espanyol portarà als tribunals l'empresa de criptomonedes Bitci

La firma turca no ha pagat les quantitats variables a diversos clubs de la Lliga i de l'estranger

BarcelonaLa regulació política del sector de les criptomonedes amenaça de trencar, o si més no refredar, la relació que el món del futbol hi manté des de fa un any. Aquesta economia emergent, vinculada a la tecnologia blockchain, va ser molt ben rebuda per part d’una gran quantitat de clubs i seleccions de futbol, que des de l’estiu del 2021 ja no poden vincular la seva imatge, a Espanya, amb cases d’apostes. El buit que van deixar aquestes el van intentar aprofitar empreses del sector de les criptomonedes, que van veure en el futbol l’oportunitat perfecta, gràcies al seu gran aparador mediàtic, per donar-se a conèixer entre milions d’aficionats. 

La confiança del món del futbol en aquesta indústria, però, sembla que comença a trontollar un cop Turquia ha aprovat una normativa per regular-la i vetar les transferències internacionals de criptomonedes. Aquesta mesura afecta una vintena d’acords que diverses entitats esportives –entre les quals diversos clubs de la Lliga, com l’Espanyol, el Celta, el Cadis o l’Alabès, a més de seleccions de països com Espanya, Brasil o l'Uruguai– tenen firmats amb l’empresa turca de criptomonedes Bitci. Aquesta empresa no pot afrontar ara alguns pagaments pendents, la qual cosa ha portat algunes d’aquestes entitats esportives a acudir als tribunals, segons va avançar 2Playbook. En el cas de l’Espanyol, en els pròxims dies portarà el cas a un jutjat de Barcelona, amb l’esperança de poder cobrar la xifra pendent abans del tancament de l’exercici 2021-22 el pròxim 30 de juny. 

Cargando
No hay anuncios

L’entitat espanyolista, amb qui té firmat un contracte per tres cursos, fins al 2024, admet el risc de vincular-se amb un sector emergent com aquest, però recorda que ja va cobrar per anticipat la part fixa. L’acord amb Bitci se situa en el segon lloc en l’escala de patrocinadors de l’Espanyol, només per darrere de Riviera Maya, cosa que li suposa una xifra anual propera al milió d’euros fixos. A banda, l’entitat té pactat cobrar un percentatge de les operacions de compravenda que es generin amb els fan token que Bitci comercialitza amb el seu nom. Segons ha pogut saber l’ARA, només van fer falta tres dies, entre el 16 i el 19 de setembre del 2021, i 17 operacions de compravenda per esgotar els 20 milions de token espanyolistes. 

L’empresa turca, que els ven per trams, en pot comercialitzar un màxim de 50 milions. El primer paquet va sortir al mercat per un preu de 10 cèntims, de manera que en aquesta primera fase es van generar transaccions per valor d’uns 2 milions d’euros. Al club blanc-i-blau li correspon un pessic important d’aquesta xifra. Fonts de l’entitat expliquen a l’ARA que confien que Bitci pugui trobar en les setmanes vinents una solució per poder afrontar els pagaments pendents, però admeten que en cas que no pugui ser així, l’empresa turca hauria d’indemnitzar econòmicament l’Espanyol.

Cargando
No hay anuncios