RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 21/05/2022

L’Espanyol, jutge del descens abans de marxar de vacances

Els blanc-i-blaus visiten Granada sense RDT, que compartirà el premi Zarra amb Aspas

3 min
L'Espanyol tancarà el curs a Granada, on serà jutge del descens

BarcelonaTres partits i un bitllet per baixar a Segona Divisió. L’Espanyol tancarà el curs del seu retorn a Primera sent jutge en el desenllaç final pel descens (20 h, M. LaLiga). Els blanc-i-blaus podran afrontar la cita amb tranquil·litat després d’haver complert l’objectiu mínim d’aquest curs, la permanència. La temporada espanyolista és d’aprovat just, especialment pel rendiment de l’equip fora de casa. Amb l’equip força més a prop del descens que d’Europa, envia un missatge als despatxos nobles: aquest estiu caldran diversos reforços per no haver de patir més del necessari i per poder optar a alguna cosa més la temporada vinent. 

Com l’Espanyol, l’Osasuna i l’Alabès tampoc tindran cap gran objectiu classificatori en joc en una última jornada en què el drama, la tensió i les llàgrimes de felicitat se les repartiran entre el Granada, el Mallorca i el Cadis. Els tres partits es disputaran a la mateixa hora. El conjunt d’Aitor Karanka, que serà el rival de l’Espanyol, és qui millor ho té dels tres de baix per assegurar la permanència. D’entrada, perquè és l’únic que juga a casa: el Mallorca tancarà el curs a El Sadar, i el Cadis, a Mendizorrotza. La majoria de combinacions de resultats permetrien al Granada seguir un curs més a Primera. Si guanya, ho farà passi el que passi a la resta de partits. Si empata, només baixarà en cas que el Mallorca i el Cadis guanyin. Si perd, només certificaria el descens si el Mallorca guanya i el Cadis esgarrapa almenys un punt. El Nuevo Los Cármenes, per tant, rebrà l’Espanyol amb un ambient de gala. 

Els blanc-i-blaus arriben a l’última jornada amb algunes baixes destacades. La més significativa, per sanció, la de Raúl de Tomás, que tot i perdre’s aquest partit compartirà el trofeu Zarra, que distingeix al màxim golejador espanyol de la Lliga, després d’empatar a 17 gols amb Iago Aspas. El gallec tenia l’oportunitat de desfer l’empat a Mestalla, però no ha aconseguit marcar en la derrota contra el València. D’aquesta forma, RDT es converteix en el primer jugador de l’Espanyol que obté aquesta distinció que el diari Marca reparteix a partir del 2006. 

També seran baixa Pedrosa, Keidi Bare, Morlanes i Óscar Gil, amb problemes físics. Totes aquestes absències resten potencial a un Espanyol que, com va reconèixer el tècnic interí, Luis Blanco, no ha necessitat preparar aquest partit “com si fos una final”. Dos vells coneguts de l’Espanyol, Javier Aguirre i Sergio González, de ben segur que agrairien que l’equip a qui van ajudar a seguir a Primera ara fa uns anys els donés un cop de mà esgarrapant algun punt al Nuevo Los Cármenes. 

L’únic incentiu que tindrà l’Espanyol en aquesta última jornada serà econòmic. Als blanc-i-blaus només els val la victòria per superar el Rayo Vallecano i finalitzar la Lliga en dotzena posició. En aquest supòsit, els blanc-i-blaus ingressarien prop de 8,9 milions d’euros pel percentatge dels drets televisius que afecta la classificació final. La xifra baixaria aproximadament fins als 8,5 milions si acaben tretzens i fins als 8,25 si finalitzen catorzens. És a dir, que la diferència entre guanyar o perdre contra el Granada li pot suposar al club disposar o deixar d’ingressar uns 650.000 euros. 

Prudència amb Diego Martínez

Un altre tècnic que estarà força pendent del Granada-Espanyol serà Diego Martínez. El gallec, que va marxar ara fa un any del conjunt andalús, és el principal objectiu de la direcció esportiva blanc-i-blava per ocupar la banqueta de l’Espanyol la temporada vinent. L’ARA va anticipar aquesta setmana que és una opció que agrada molt i amb qui fa dies que s’està negociant, però segons ha pogut saber aquest mitjà la seva incorporació no està ni tancada ni lligada.  

Segons expliquen fonts dels despatxos nobles de Cornellà-El Prat, les negociacions són “difícils” i encara es troben en un estat “preliminar”. Fonts autoritzades de l’Espanyol admeten que és un perfil “que encaixaria” en el que busquen, però també que es tracta d’un nom molt cobejat tant a la Lliga com a l’estranger. “Té un gran caixet, ve de classificar el Granada a l’Europa League i de rebutjar projectes importants”, recorden des del club. A partir de la setmana vinent, un cop resolta la Lliga, l’Espanyol intentarà accelerar per tancar el tècnic del curs vinent. La postura de l’entitat blanc-i-blava és clara: es busca un perfil per sobre d’un nom en concret. És a dir, que si l'entitat no aconsegueix fitxar Diego Martínez intentarà buscar una altra opció dins de la llista de candidats que complirien amb les característiques i el perfil desitjats. 

stats