RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 22/05/2022

L'Espanyol assisteix al funeral del Granada (0-0)

Els andalusos baixen a Segona després de les victòries del Mallorca i el Cadis

3 min
Jorge Molina, desconsolat després de fallar un penal

BarcelonaQui millor ho tenia per evitar el descens, ha acabat confirmant el seu retorn a Segona Divisió. El Granada, que començava l’última jornada del campionat de Lliga amb tot a favor per certificar la permanència, ha acabat enfonsat després d’obtenir un dolorós empat (0-0). El Nuevo Los Cármenes s’ha convertit en un mar de llàgrimes després d’una tarda d’infart en què cada notícia que arribava se li girava en contra al conjunt andalús. El descens ratifica la importància que tenia en aquest club un Diego Martínez molt enyorat que ara podria seguir la seva carrera a l'Espanyol.

El conjunt d’Aitor Karanka s’ha mostrat incapaç de superar un Espanyol que ha demostrat professionalitat malgrat no tenir res en joc. Els blanc-i-blaus finalitzen catorzens una Lliga en què han complert l’objectiu mínim, la permanència. L’empat que han aconseguit a Granada ha fet un favor a dos tècnics amb passat espanyolista, Javier Aguirre i Sergio González, que han fet la feina. El Mallorca s'ha imposat a l'Osasuna (0-2), i el Cadis, a l'Alabès (0-1).

Els de Karanka ho tenien tot a favor per assolir la permanència, però cap dels requisits que necessitaven s’han acabat complint. I això que el conjunt andalús ha sortit a collar un Espanyol que, en els tres primers minuts de joc, ja havia rebut dues arribades força perilloses. Els de Luis Blanco, sense cap tipus de pressió, ha anat fent el seu partit, enllaçant possessions llargues i generant contraatacs. Darder iniciava joc i Melamed o Embarba ensenyaven els ullals. 

L’Espanyol ha aconseguit amenaçar, però no ha necessitat fer mal a un Granada a qui li han començat a tremolar les cames arran de la lesió de Milla a mitjans de la primera part. La baixa del motor dels andalusos al mig del camp ha restat capacitat per generar futbol a un equip que ha arribat relativament tranquil al descans, ja que no hi havia notícies de gols ni a Mendizorrotza ni a El Sadar. L’escenari, però, ha canviat radicalment després del pas pels vestidors. Totes les notícies que han anat arribant en el segon temps han anat complicant cada cop més la vida al Granada. 

A l’inici de la represa, Ángel Rodríguez ha avançat el Mallorca. El gol dels balears afegia pressió al Granada, que si no aconseguia marcar contra l’Espanyol encara tenia un cert marge, ja que el Cadis seguia empatant. Els de Karanka han disposat d’una oportunitat d’or per obrir la llauna, un penal més que dubtós per mans de Cabrera. La jugada ha acabat marcant el destí dels andalusos, ja que Jorge Molina ha acabat xutant desviat. El Nuevo Los Cármenes ha passat de la por a la depressió quan ha conegut que el Cadis obria la llauna a Vitòria a través de Lozano i que el Mallorca encarrilava el duel a Pamplona de la mà de Grenier. 

Els jugadors del Granada, moralment enfonsats, han intentat tirar de fe i penjar pilotes a l’olla a l’àrea d’un Espanyol totalment destensionat que ha pogut repartir homenatges en el tram final. Jugadors com David López o Dídac Vilà s’han pogut acomiadar des de la gespa, mentre que l’extrem del juvenil Luca Warrick ha tingut els seus primers minuts a Primera. El Granada, desfet, no ha trobat el camí d’un gol que semblava fàcil a l’inici del partit i que l'ha acabat ennuegant.

stats