Copa Asobal
Esports 20/12/2012

El Barça Intersport defensa títol a la Copa Asobal

L'equip blaugrana juga aquest divendres (21 hores, Teledeporte) contra l'Ademar de Lleó

Efe
2 min
Temps mort de Xavi Pascual

BarcelonaEl Barça Intersport i l'Ademar de Lleó s'enfronten aquest divendres (21 hores, Teledeporte) al pavelló As Traviesas de Vigo en la segona semifinal de la 23a edició de la Copa Asobal.

En aquest partit, els blaugranes defensen el títol de l'any passat, aconseguit precisament a Lleó davant l'Ademar (28-27), i per tant els lleonesos busquen la revenja d'aquella derrota.

En la primera semifinal s'enfronten l'Atlètic de Madrid i el Naturhouse La Rioja, i no hi ha dubte que el Barcelona, encara invicte en totes les competicions, és el gran favorit d'aquesta edició, en què aspira a aconseguir el tercer títol de la temporada després de la Supercopa d'Espanya i la Supercopa de Catalunya.

A més, serà la primera Copa Asobal de l'extècnic blaugrana Manolo Cadenas en la seva nova etapa a l'Ademar. En va guanyar la primera edició (1990-91) amb el Teka Santander i la de 1998-99 amb l'Ademar.

La Copa Asobal permet la inscripció de 16 jugadors a l'acta. El tècnic blaugrana, Xavi Pascual, té la baixa del pivot suec Magnus Jernemyr, amb una lesió cervical, i recupera el lateral Mikel Aguirrezabalaga, que no va jugar l'última jornada de lliga per molèsties físiques.

A més dels quinze jugadors de la plantilla sènior, també viatjaran a Vigo els joves extrems Aitor Ariño i David Balaguer.

El Barça Intersport, amb set victòries en tretze finals disputades, encapçala el palmarès de la Copa Asobal. S'ha enfrontat amb l'Ademar de Lleó en sis ocasions en semifinals, amb un balanç de quatre triomfs blaugranes i dos lleonesos.

L'Ademar, que ha finalitzat tercer la primera volta de la Lliga, en la qual que ha estat molt castigat per les lesions, arriba al partit amb la baixa ja coneguda del lateral brasiler Raúl Nantes, operat del turmell esquerre.

Tot i que Cadenas ha recuperat un dels seus homes clau, el central Carlos Ruesga, el màxim golejador de l'equip, no podrà comptar amb el central Juan Castro, amb una fractura del cinquè metatarsià del peu dret.

stats