CICLISME
Esports 16/03/2015

Peter Sagan trenca la seva llarga sequera i guanya a la Tirrena-Adriàtica

El campió eslovac, que no alçava els braços des de la Volta a Suïssa de l'any passat, s'emporta la sisena etapa de la cursa italiana a un dia del seu final

Albert Rabadan
1 min
Peter Stagan

BarcelonaPeter Sagan (Tinkoff-Saxo) ha estat el vencedor de la sisena etapa de la Tirrena-Adriàtica, que acaba demà dimarts amb una contrarellotge de 10 km a San Benedetto del Tronto en què el colombià Nairo Quintana (Movistar) defensarà el seu lideratge aconseguit al Terminillo.

El campió eslovac ha superat a l'esprint de Porto Sant'Elpidio a un Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) a qui el seu equip havia preparat molt bé l'arribada, com tota la setmana, i al campió belga Jens Debusschere (Lotto-Soudal), vencedor de la primera etapa. Només Alessandro Vanotti (Astana) i Alexis Vuillermoz (Ag2r-La Mondiale) han qüestionat l'arribada massiva, però no els seus atacs no han servit per arribar l'esprint final.

Sagan, un dels fenomens joves amb més força apareguts en els últims anys en el ciclisme, ha celebrat amb especial ràbia la seva victòria, doncs suposava una sequera de 273 dies sense guanyar, des de la Volta a Suïssa de l'any passat, un periode en què havia sumat infinitud de llocs d'honor en grans curses. Enguany, amb els seus 25 anys i després del seu sonat fitxatge per l'equip del milionari rus Oleg Tinkov, espera per fi guanyar el seu primer monument.

Tirrena-Adriàtica, 6a etapa (Rieti – Porto Sant'Elpidio, 210 km):

1r Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) 5:04:13

2n Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) m.t.

3r Jens Debusschere (Lotto-Soudal) m.t.

4t Magnus Cort Nielsen (Orica-GreenEdge) m.t.

5è Maximiliano Richeze (Lampre-Merida) m.t.

Tirrena-Adriàtica, classificació general provisional:

1r Nairo Quintana (Movistar) 24:58:58

2n Bauke Mollema (Trek) a 00:39

3r Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) a 00:48

4t Thibaut Pinot (FDJ) a 00:57

5è Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a 1:03

stats