BÀSQUET - NBA
Esports 15/02/2015

Nit de gala per als germans Gasol

El Pau i el Marc esperen amb candeletes l’inici del seu Partit de les Estrelles

Rut Vilar
3 min
Marc Gasol durant l’entrenament d’ahir al Madison Square Garden.

Nova YorkPau i Marc Gasol tenien onze i set anys, respectivament, quan l’equip de futbol del Barça va jugar la final de Wembley, aquella en què Johan Cruyff va esperonar Guardiola, Koeman, Bakero i companyia amb el famós: “Sortiu i disfruteu”. Sorprenent abans d’una final tan transcendent, la frase de l’holandès va, en canvi, com anell al dit als germans Gasol per explicar com encaren aquest All-Star (2.30 h, Canal+ 1 i Canal+ Deportes), una cita emocionant per a la família, històrica per a l’esport català i també, per a la NBA, perquè mai dos germans havien format en el cinc inicial del Partit de les Estrelles.

“Penso gaudir-ne molt. Tant si aconsegueixo 20 punts com si no en faig cap”, subratllava el Marc, després d’entrenar-se ahir amb l’equip de l’Oest al Madison Square Garden. “De fet, tinc com un disc dur a la memòria on guardo totes les imatges de les coses que m’estan passant. La veritat és que ho visc com un nen petit. I sóc com una esponja. Ho tinc tot al cap gravat, per recordar-ho algun dia”, afegia el pivot dels Grizzlies, somrient, tranquil... i, també, cansat.

La cara del Pau ahir encara feia més evident l’esgotadora agenda que la NBA ha preparat als jugadors per a tot el cap de setmana. “En dos dies no hem parat d’anar amunt i avall. I hem fet coses que mai m’hauria imaginat, com ballar amb will.i.am”, explicava el Marc, després de moure l’esquelet amb el Pau i el famós cantant, membre dels Black Eyed Peas i responsable del vídeo de la campanya Yes, we can, protagonitzada pel president nord-americà, Barack Obama, el 2008.

El desembre d’aquell any, precisament, els germans Gasol es van enfrontar per primera vegada en un partit oficial de la NBA: van guanyar els Lakers (96-105). Des d’aleshores, el Pau i el Marc han jugat en contra 19 vegades, amb 11 victòries per al germà gran. “Per a mi, però, el partit més especial contra el Pau va ser el primer, amb el Barça, contra Memphis, al Palau Sant Jordi. Jo acabava de tornar dels Estats Units i aquell Barça havia guanyat l’Eurolliga, era un equipàs dirigit per Pesic”, rememora el Marc.

Un escenari immillorable

Aquesta matinada els Gasol tornaran a estar un davant de l’altre. En aquesta ocasió, en un dels millors escenaris possibles, el Madison Square Garden, vivint com a protagonistes la festa del bàsquet nord-americà -tot i que el Pau assegura que no pensa prendre’s el partit “a la lleugera”-. Passa que, “si treus de fons, ja no tornes a tocar la bola”, bromejava el Marc.

“El Madison és un escenari immillorable, una llegenda, si ens haguessin deixat triar on volíem que passés això, no hauríem pogut triar un pavelló millor”, reconeixia el Pau, que, tot i l’experiència, assegura que aquesta matinada haurà de “controlar les emocions per poder gaudir” d’una fita com aquesta.

Ahir, a les grades de la pista dels Knicks, bona part de la família Gasol, encapçalada per la Marisa i l’Agustí, els pares, ja gaudia de l’entrenament del Pau i el Marc, una sessió distesa, amb la presència de molts fans, que no van voler deixar passar l’oportunitat de veure de prop els seus ídols. Si no hi ha canvis d’última hora, amb l’estrella dels Bulls formaran part de l’equip de l’Est John Wall, Kyle Lowry, LeBron James i Carmelo Anthony. Amb la dels Grizzlies, per a l’Oest: Stephen Curry, Klay Thompson, James Harden (en substitució de Kobe Bryant i Blake Griffin, lesionats) i LaMarcus Aldridge (entra per Anthony Davis). El Pau ha sigut el segon jugador més votat de l’Est, per darrere de LeBron James. I el Marc, el quart de l’Oest.

Per avui s’anuncia una gran nevada a Nova York, que acull per quinzena vegada un All-Star. La NBA ha acreditat més de 1.800 periodistes per cobrir el Partit de les Estrelles.

stats