HANDBOL
Esports27/01/2013

Espanya, campiona del món d'handbol després d'apallissar Dinamarca (35-19)

A partir del minut 15 els de Valero Rivera han obert un forat al marcador insuperable per a la selecció favorita, superada en tots els aspectes

Albert Solé

BarcelonaDinamarca ha aguantat només 15 minuts el pols d'Espanya a la final del Mundial d'handbol. A partir d'aquí, festival espanyol que ho ha fet tot bé, a mesura que als danesos se'ls anava encongint el braç. Al descans el marcador ja era d'escàndol (18-10) per ser una final d'un Mundial, però a la segona part encara ha sigut pitjor. Arpad Sterbik ha acabat de treure de polleguera a Dinamarca, ho ha aturat gairebé tot, i així Espanya ha anat ferint l'orgull dels danesos fins als 15 gols de diferència (27-12).

Amb un primer parcial de 3-0, Espanya ha marcat territori. Aquesta és la meva final i no la deixaré escapar. I això que Landin, el porter danès, un dels millors del món, havia parat dues pilotes ja. A partir d'aquí, 15 minuts de màxima igualtat. L'intencanvi de gols era constant, però la diferència inicial es mantenia, entre dos i tres gols de marge a favor dels de Valero Rivera.

Cargando
No hay anuncios

Ha sigut en el segon quart del partit quan Espanya ha obert una escletxa al marcador que seria determinant. Quan els tres gols de diferència han passat a ser quatre per primer cop (13-9), Dinamarca ha començat a posar-se nerviosa. Se'ls ha encongit el braç, i entre errades seves, bloquejos dels centrals, i aturades d'Sterbik (tampoc n'ha fet tantes, 3 a la primera meitat), Espanya ha marxat al marcador. Cada contracop espanyol era letal, i gol segur. Tot i les set aturades dels dos porters danesos (Landin 5 i Green 2), el marcador al descans ha acabat sent la màxima diferència a favor d'Espanya (18-10). Impensable abans del partit, ja que Dinamarca era la gran favorita. Una de les claus també ha sigut la nul·la participació del millor jugadors del món, Mikel Hansen, en el joc de Dinamarca.

A la segona meitat es preveia la reacció dels danesos, i de fet, el primer gol de la represa ha sigut seu. Però Espanya no els ha deixat ni respirar, i els ha clavat un parcial de 8-0 en 10 minuts, que ha deixat Dinamarca estabornida (26-11). I gran part de la culpa l'ha tingut Sterbik, el porter de la selecció espanyola, que a la segona meitat ha estat excels. El partit ja no l'aixecava ni que juguessin 7 Karabatics en contra, però Espanya, lluny de relaxar-se, ha mantingut la tensió fins als últims 5 minuts, quan els danesos han aconseguit maquillar el resultat final (35-19).