Motor

Del somriure a les llàgrimes: un error devastador colpeja Aleix Espargaró

El pilot de Granollers ha celebrat la segona posició una volta abans que s'acabés la cursa

3 min
Aleix Espargaró durant la cursa

MontmelóA la vida hi ha cops que no t'esperes i que et deixen estabornit. La cursa que havia de ser la gran festa d'Aleix Espargaró s'ha convertit en un dia per oblidar. La ràbia i la incredulitat han substituït la rauxa que s'esperava en la jornada que havia de posar la cirereta a un cap de setmana excepcional del català a Montmeló. El pilot de Granollers, per error, ha celebrat que anava segon quan encara faltava una volta per al final. Quan s'ha adonat que la cursa no s'havia acabat ha intentat reprendre el ritme amb la frustració de veure que se li havia escapat el podi. La grada, dempeus i amb les mans al cap, s'ha adonat de l'equivocació i ha vist amb incredulitat el trist final d'un Gran Premi excepcional d'Espargaró que s'ha adjudicat Fabio Quartararo. Al final, Espargaró ha acabat en cinquena posició.

La desesperació del de Granollers quan ha onejat la bandera de quadres era evident. Amb el cap cot, ha aturat la moto en el primer lloc segur que ha trobat per encongir-se sobre l'Aprilia, on han començat a caure-li les primeres llàgrimes. No s'ho podia creure. La desolació ha sigut esgarrifosa i, quan ha tornat al box, s'ha desfet en plors mentre els seus mecànics l'aplaudien. Els seus dos fills petits, justament el dia que feien anys, han intentat consolar-lo entre llàgrimes.

La il·lusió que regnava al circuit des de dijous s'ha esfumat amb un cop innecessàriament cruel. Líder en els entrenaments, poleman i després de batre el rècord de la pista i de la pole, Espargaró s'havia deixat a punt de caramel un Gran Premi que ja duia el seu nom. En el circuit on somiava córrer des de petit, el d'Aprilia podia consolidar la seva ascensió a l'Olimp dels pilots. La seva carrera esportiva està sent llarga, gràcies a molts sacrificis professionals i personals que l'han portat a gaudir actualment del seu millor moment. Fa sis anys que va arribar a Aprilia, on es va trobar una moto gens competitiva. Sempre en la part del darrere de la classificació, la tasca per recompondre un equip històric era gegant. El català va agafar el timó i, com el capità del vaixell, va començar a remar per retornar als anys daurats la marca italiana, uns anys que ja han arribat. Espargaró va arribar a Montmeló encadenant quatre podis seguits i lluitant pel Mundial amb Quartararo.

Quan s'han apagat els semàfors, la sortida ha sigut neta per a Espargaró, que ha aconseguit mantenir el bon ritme marcat el cap de setmana quan Fabio Quartararo l'ha avançat i ha aconseguit el liderat. Fins i tot, el de Granollers s'ha lliurat d'un accident que podria haver acabat en desgràcia. En el primer revolt, Nakagami ha protagonitzat una acció que ha encongit el cor a tot el pàdoc. El japonès ha relliscat, ha caigut i ha topat amb el casc contra la roda de Pecco Bagnaia. La visera li ha sortit volant i el casc ha quedat bastant malmès. Mentre lliscava per l'asfalt, ha fet caure Alex Rins i el mateix Bagnaia. El pilot d'Honda, totalment conscient, ha hagut de ser traslladat a l'hospital del Circuit després d'ensurt que podria haver acabat molt pitjor.

La cursa ha seguit amb un reguitzell de caigudes. Espargaró ha lluitat fins a l'últim instant amb Jorge Martín pel segon lloc i aleshores ha comès l'error que l'ha deixat fora del podi. Finalment, ha acabat en una cinquena posició ben agredolça. Però les victòries no sempre van lligades al primer esgraó ni estan supeditats al fet de travessar la línia de meta el primer. Aleix Espargaró ha signat un cap de setmana majúscul. La cursa es presentava com l'ocasió perfecta per segellar un Gran Premi per emmarcar en el circuit de casa. Però sovint la vida no és agradable ni justa. Quan ha arribat el moment de la veritat, Fabio Quartararo ha fet miques els somnis d'Espargaró

"És un dels dies més difícil de la meva carrera esportiva. És culpa meva al cent per cent. Demano disculpes a l'equip, és un error molt gros", ha admès en la sala de premsa. "Me n'he adonat quan he vist que el meu equip es pensava que havia trencat el motor. He pitjat l'accelerador al màxim des de llavors perquè no sabia ni en quina posició estava", ha afegit molt afectat, tot i que és conscient que la pèrdua de punts tampoc ha sigut tan gran: dels 20 que tenia al sac, ha acabat amb 9.

Resultats i podis
  • Aron Canet lidera però perd el duel en l'últim revolt La cursa de Moto2 ha sigut trepidant gràcies al duel entre Celestino Vietti i Aron Canet. Malgrat que el valencià ha liderat la part final de la cursa, l'italià de l'equip de Valentino Rossi l'ha avançat en la darrera volta i l'ha relegat a la segona posició. El podi l'ha tancat Augusto Fernández. El Mundial de Moto 2 el lidera Vietti amb 133 punts per davant de Ai Ogura (117) i Aron Canet (109).
  • Izan Guevara guanya a Moto 3 El circuit de Barcelona-Catalunya ha sigut l'escenari d'una cursa oberta, com és ja habitual a Moto2. Entre un grup de set pilots, tots ells s'han disputat la victòria fins al darrere instant. Izan Guevara ha travessat primer la línia de meta després de liderar unes voltes just per davant David Muñoz i Tatsuki Suzuki. El Mundial de Moto 3 el lidera Sergio García Dols amb 150 punts per davant d'Izan Guevara (134) i Jaume Masia (103).
stats