Moto GP

Marc Márquez torna a guanyar 1.043 dies després

El pilot cerverí s'ha imposat al Gran Premí d'Aragó de Moto GP en una cursa que ha dominat de principi a fi

2 min
Marc Márquez celebra el seu triomf en el Gran Premi d'Aragó.

BarcelonaNi el declivi d'Honda ni les seves lesions a l'húmer han aconseguit acabar amb Marc Márquez i, aquest diumenge, 1.043 dies després del seu últim triomf en una cursa de diumenge de Moto GP, ha tornat a pujar al graó més alt del podi. A partir d'ara, tot torna a ser possible per al cerverí amb la seva Ducati. El cap de setmana del Gran Premi d'Aragó era propici perquè Márquez acabés amb la seva inacabable sequera i no ha desaprofitat l'ocasió. Victòria a la cursa a l'esprint de dissabte (la primera de la seva vida en aquest format) i victòria avui a la cursa llarga.

A més, ho ha aconseguit sense patir, mostrant una superioritat autoritària des de l'inici fins al final. El gran dels germans Márquez ha sortit des de la pole position i no ha perdut la primera posició en cap moment. La seva sortida ha estat impecable i la lluita durant les primeres voltes entre els seus perseguidors –entre els quals hi havia el seu germà Àlex– l'ha ajudat a escapar-se encara més. D'altra banda, un dels que li podien complicar més les coses, el vigent campió, Pecco Bagnaia, ha fet una mala sortida en què ha perdut diverses posicions, tal com li va passar dissabte.

El sis vegades campió del món de Moto GP ha anat ampliant la distància respecte a l'únic perseguidor amb cara i ulls que ha tingut, el líder del Mundial, Jorge Martin, fins a superar els cinc segons d'avantatge. El tercer en discòrdia a l'equador de la cursa era Àlex Márquez, que aleshores anava cap a un podi històric pels dos germans. Però Bagnaia s'ha recuperat de la sortida fluixa i ha anat remuntant fins a quedar-se just darrere seu.

A falta de sis voltes, Àlex s'ha passat de frenada en una corba i Bagnaia ha intentat avançar-lo. El cerverí ha tocat la part de darrere de la moto de l'italià i tots dos s'han precipitat a terra en una caiguda molt perillosa, sobretot per a Bagnaia, al qual la seva pròpia moto li ha passat per sobre a l'escapatòria de sorra. Per sort, cap dels dos no han patit conseqüències físiques. Aquesta situació l'ha aprofitat el murcià Pedro Acosta per pujar al tercer graó del podi.

La posició que no ha canviat ha estat la primera de Marc Márquez, que no guanyava des del 24 d'octubre del 2021, al Circuit de Misano Marco Simoncelli. El català, abans de dirigir-se a la cerimònia del podi, durant la volta d'honor, s'ha parat a celebrar la victòria a la grada on hi havia els seus seguidors més fidels. I l'eufòria s'ha desfermat.

stats