Fórmula 1

El duel Verstappen-Hamilton continua fora de l'asfalt

El britànic, sancionat, sortirà desè després de remuntar quinze posicions en la cursa a l'esprint

2 min
Lewis Hamilton dins del box de Mercedes

La lluita de la classificació a l'esprint del Gran Premi del Brasil va començar fora de l'asfalt. Durant tota la jornada, les mirades estaven posades sobre els comissaris de la FIA que havien de prendre una decisió clau per al desenvolupament del Mundial. Després d'informar que el DRS del Mercedes de Lewis Hamilton no complia amb la normativa, calia veure quina sanció imposava la direcció de cursa a l'heptacampió. Alhora, s'havia de fer públic el càstig per a Max Verstappen després de tocar el monoplaça del britànic en règim de parc tancat, que al final ha sigut de 50.000 euros. Dues hores abans de l'inici de la cursa va arribar la comunicació que va deixar el box de Mercedes congelat: Hamilton quedava desqualificat i havia de sortir l'últim en la cursa a l'esprint. Només quedava una opció si el britànic no volia abdicar del Mundial: remuntar sense descans en les 24 voltes de la classificació a Interlagos.

Quan els semàfors es van apagar per primer cop aquest cap de setmana al circuit d'Interlagos, la batalla de debò va començar. Amb una sortida impecable de Carlos Sainz per posar-se tercer, les càmeres es van mantenir sobre Hamilton, que va guanyar quatre places en els primers girs. A poc a poc, el britànic va anar avançant, com una exhalació, més de deu pilots en la primera meitat de la cursa. La recta principal va ser el lloc preferit per Hamilton per deixar enrere tots els monoplaces que trobava al seu pas. Finalment, va travessar la línia de meta en cinquena posició. Per una penalització acumulada pel canvi d'un element mecànic en el Mercedes, el britànic encetarà el Gran Premi del Brasil (18h, DAZN) des de la desena posició.

Els tres punts de la cursa a l'esprint van ser per a Valtteri Bottas, que, com a fidel escuder, va fer de tap a Max Verstappen. El de Red Bull no va poder superar el finlandès i sortirà en la cursa de diumenge per catapultar-se cap al Mundial. Carlos Sainz, tercer, va tancar el primer podi d'Interlagos.

stats