Cinc banderes vermelles donen la 'pole' a Max Verstappen: els apunts de la 'quali' del GP de l'Emília-Romanya

El de Red Bull sortirà primer en la cursa a l'esprint d'aquest dissabte

2 min
El pilot holandès de Red Bull Racing, Max Verstappen

BarcelonaEl circuit italià d'Imola és el primer Gran Premi especial de la temporada. Dues curses i una classificació en divendres donen el tret de sortida al viatge de la Fórmula 1 per Europa. Nou continent, però vells costums. Red Bull i Ferrari dominen en el dia en què Max Verstappen s'enduu la pole.

Verstappen, poleman

El pilot de Red Bull sortirà aquest dissabte des de la primera posició en la primera cursa a l'esprint de la temporada. El neerlandès ha acabat imposant-se gràcies a tenir el millor temps en el moment que ha onejat la cinquena –i última– bandera vermella de la sessió de classificació. Per darrere seu sortirà el líder del mundial, Charles Leclerc. Fernando Alonso sortirà cinquè.

Cinc banderes vermelles

La classificació del GP de l'Emília-Romanya ha sigut accidentada. Entre les tres tandes de classificació, hi ha hagut cinc banderes vermelles. Les tres primeres han estat causades per les topades d'Alex Albon, Carlos Sainz i Kevin Magnussen contra el mur. Entre tanta aturada durant les sessions, la pluja ha arribat en el moment just en què s'ha aturat l'Alfa Romeo de Valterri Bottas. Quarta bandera i semblava que amb dos minuts de marge ja no hi hauria temps per a un nou ensurt. Norris, però, quan quedava poc més de mig minut per finalitzar la sessió, ha xocat contra el mur i la 'quali' ja no s'ha reprès.

Dissabte i diumenge, cursa

El Gran Premi d'Imola és el primer de la temporada que tindrà dues curses. La primera, a l'esprint aquest dissabte (16.30 h, DAZN). La fórmula que es va implementar la temporada passada en fase de proves enguany presenta una nova versió. La cursa, a 21 voltes (100 km aproximadament), tindrà la graella de sortida que s'ha establert avui en la classificació. Els pilots no estaran obligats a passar per boxs i els vuit primers monoplaces sumaran punts per al Mundial. La cursa de diumenge partirà amb les posicions finals de l'esprint de dissabte.

stats