16/08/2021

El miracle és que el Barça no hagi desaparegut després de Bartomeu

2 min
Laporta, durant la roda de premsa

BarcelonaImpecable roda de premsa de Joan Laporta. Contundent, com si fos un boxejador, instal·lat al mig del quadrilàter, colpejant amb dades. Un munt de dades per anar desmuntant les mentides de la junta de Josep Maria Bartomeu. A mesura que els barcelonistes, Laporta el primer, han anat descobrint més detalls de la gestió de l'anterior directiva, més mal fa tot. Com més detalls coneixes, més mal de panxa tens. Arribats a aquest moment, el miracle és que el Barça continuï viu, amb un deute de gairebé 1.500 milions d'euros.

Amb aquests deutes, si el Barça jugués en una altra lliga ja s'hauria refundat a la quarta divisió, com els va passar a clubs com el Nàpols, la Fiorentina o el Glasgow Rangers. Javier Tebas i la Lliga no sempre ajuden, però aquí el gran culpable és el Barça, tal com ha admès Laporta recordant que l'anterior directiva havia incomplert les seves obligacions. Bé, fals. El gran culpable és la junta de Bartomeu, que ha deixat el Barça despullat intentant trobar solucions en un context "dramàtic" com ha dit el mateix Laporta. Aquest nou episodi de la vella enemistat Laporta-Bartomeu era qüestió de temps. I Bartomeu no el pot guanyar enfonsant-se tot sol amb les butxaques plenes de mentides. A més, Laporta, un orador brillant, cada cop que obre un calaix té més arguments per criticar l’anterior directiva. Ara bé, de ben segur que preferiria no haver d’acusar Bartomeu, ja que qui ha rebut l’herència és ell.

Que la gestió de l'anterior directiva era dolenta se sabia, però, en un món dels negocis ple de clàusules de confidencialitat, només una auditoria interna permet anar coneixent tots els detalls d'una gestió criminal basada en falsedats i supòsits que no s'han complert. En pocs anys, el Barça ha passat de ser un club modèlic a ser un exemple de com no s'hauria de gestionar una entitat. Que Bartomeu tingui la barra de publicar la carta en què atacava la junta de Laporta sembla una broma de mal gust final. I encara més després de sentir una roda de premsa de Laporta que semblava un relat de por gòtic, en què han aparegut tots els fantasmes del barcelonisme. Els casos Neymar, els contractes fraccionats, els fitxatges estranys al Brasil, el Barçagate o l'Espai Barça.

Cada cop que valorem la gestió de Laporta, el primer que caldria fer és recordar aquesta roda de premsa. La missió de Laporta és intentar salvar el club. Ho farà millor o pitjor. Però qui va convertir el Barça en el Titanic fent-lo topar contra un iceberg per a, tot seguit, ser el primer a baixar del vaixell és Bartomeu. Laporta està amb galledes intentant mantenir flotant el club.

stats