HANDBOL
Esports 17/09/2016

El braç d'Andersson i Gonzalo aturen el Naturhouse (22-24)

El conjunt de Xavi Pascual ha hagut de suar per endur-se els dos punts de la Rioja, escenari de la seva última derrota en Lliga Asobal

Gonzalo Romero
El braç d'Andersson i Gonzalo aturen el Naturhouse

BarcelonaEl Barça Lassa d'handbol segueix sense ensopegar dos cops amb la mateixa pedra i ha superat aquesta tarda el Naturhouse a la Rioja, escenari de la seva última derrota a la Lliga Asobal (22-24). Tres anys d'imbatibilitat, de golejades i d'actuacions menys brillants però igualment treballades, com la d'aquesta jornada.

Els homes de Xavi Pascual han hagut de suar en el primer test del curs amb color, format i disfressa de Lliga de Campions, el termòmetre real que examina el seu nivell. La millor notícia per al tècnic barceloní, que de ben segur que voldrà ajustar molts aspectes del joc dels seus –especialment en defensa–, ha estat el bon funcionament de les rotacions i la consolidació, progressiva, de Lasse Andersson.

El danès ha ocupat el lateral esquerre d'entrada, al costat de Valero Rivera i dels intocables Víctor Tomás, Kiril Lazarov, Raúl Entrerríos i Gonzalo Pérez de Vargas. Titularitat i grandíssima actuació en una posició que també compta amb Timothey N'Guessan, amb el cartell de suplentíssim, Filip Jícha i Wael Jallouz.

L'ex del Kolding, de fet, ha estat el més destacat dels jugadors de camp i el màxim golejador, amb set dianes de dotze llançaments, tots des de més enllà de la línia dels 9 metres. A camp propi encara ha de millorar, entendre el mecanismes d'ajudes del 6:0, però sempre està actiu, amb actitud. El seu braç funciona la mar de bé. Ha estat l'executor de les situacions de pissarra i la resposta als atacs posicionals més travats.

Gonzalo atura el Natur

Mèrit de la defensa de Jota González, que ha forçat un partit igualat, de principi (3-2) a fi. El Natur, aprofitant el contraatac, ha sabut controlar el ritme fins a l'equador del primer temps (6-4). La seva embranzida ha sigut el despertador que necessitava el Barça, que amb un parcial de 0-5 ha imposat la lògica, només momentàniament.

L'entrega i direcció de Víctor Vigo (4/5) ha mantingut vives les esperances dels locals, vius després del descans (15-16). Els visitants no han acabat d'estar còmodes i s'han hagut d'encomanar a Gonzalo Pérez de Vargas per no tenir maldecaps més grossos. L'internacional amb Espanya ha tancat el triomf dels líders de la competició amb un 40% en aturades, un bàlsam davant el bloqueig ofensiu dels seus companys, que no han anotat en els últims set minuts.

"Ens hem trobat un gran rival, treballat, i hem hagut de lluitar per la victòria fins al final. No hem sabut trencar el partit. Hem de seguir creixent i aprendre que l'èxit arriba a partir de la nostra defensa", ha comentat el porter durant el postpartit. Si ell funciona, el Barça sempre és una mica més Barça.