Ni Mbappé, ni Neymar ni Messi: Benzema liquida el PSG

El Reial Madrid remunta una eliminatòria que tenia perduda amb una nit estel·lar del francès

MadridHavia de ser la nit de Mbappé però va acabar sent la de Benzema. Tampoc va ser la de Neymar o la de Messi, en un camp que els havia estat tan propici. El jugador francès del Reial Madrid va enfonsar un PSG intergalàctic amb tres jugades vertiginoses, marca de la casa, i va enfonsar l’enèsim intent de l’equip parisenc de coronar-se a Europa. Per si no ho tenia clar, a Qatar avui comprenen millor que el futbol no són matemàtiques sinó èpica. I això que, abans del minut 60 de la segona part, ningú hagués apostat pels blancs. Però el futbol és un joc de moments. I no sempre guanyen els millors sinó els més llestos, els que millor saben interpretar els designis de la pilota. I Benzema va donar una autèntica lliçó en aquest art que s'aprèn als carrers i que és una suma d’instint i precisió. La jugada clau va passar en aquest minut 60 fatídic per als francesos. Una pilota en principi sense perill arriba al porter Donnarumma, que dubta sobre què fer amb ella i Benzema aprofita per pressionar-lo i provocar l’error. El porter, mig caient, l’envia en horitzontal cap a Vinicius, que li torna al francès i afusella l’italià.

Cargando
No hay anuncios

El Reial Madrid havia empatat el partit, però no l’eliminatòria, ja que el PSG mantenia l’avantatge per 2 a 1 gràcies al gol de Mbappé de la primera part. Benzema la va tornar a tenir tres minuts després, però el seu cop de cap va sortir desviat per poc. Va semblar llavors que el PSG recuperava el control del joc, amb Messi combinant en curt amb Neymar i Verrati. Però del Madrid no et pots refiar mai, perquè és un equip que sempre espera el seu moment, i quan ataca al seu camp és com si ho fes el setè de cavalleria o, millor dit, una horda de vikings assedegats de sang. I el malson parisenc es va fer realitat en dos minuts, entre el 76 i el 78. Amb un Madrid desmelenat, Benzema va afusellar dos cops més un Donnaruma que no donava crèdit.

L'equip de les grans estrelles no va saber reaccionar. Només Messi al minut 90 ho va intentar amb un xut de falta que no va agafar porteria. Però ja eren uns intents desesperats. El PSG es va fondre en el Bernabeu com un equip mediocre després d'haver donat una autèntica lliçó de futbol durant 60 minuts en què va ser clarament superior. Però és que al Madrid no el pots donar mai per mort, ni tan sols quan és clarament inferior sobre el camp. L'ADN blanc es va imposar per la via dels atacs rabiosos impulsats per la història i la gran pancarta que resava: Som els reis d'Europa.

Cargando

Un grandíssim PSG fins al minut 60

Però què havia passat abans? Després de la típica sortida en tromba dels blancs, el PSG va anar imposant la seva qualitat, amb Messi dirigint les operacions des del centre del camp. La tripleta màgica va provocar tres arribades perilloses que va neutralitzar Courtois abans que arribés el moment clau de la primera part. Corria el minut 24 i la pilota va arribar a Benzema a la banda esquerra després d’una jugada confusa. El francès, que ja oposita a la pilota d'or, es va treure un xut estratosfèric cap al pal esquerre de Donnarumma. El gegant italià amb cara de nen va estirar el seu cos de gairebé dos metres i, amb la punta dels dits, va desviar la pilota. Aquí podria haver canviat el partit. Però no. Encara no. El PSG va continuar a la seva, estirant l’equip com un acordió, combinant joc ràpid amb possessions lentes que hipnotitzaven els jugadors blancs. En una recuperació a prop de l’àrea la pilota va arribar a Neymar, que va veure una autopista per on podia córrer Mbappé. L’estrella va enganyar Courtois amb un joc de maluc i va rematar a la seva dreta. El Bernabeu va quedar mut, conscient que era el resultat més just vist el que estava passant sobre el terreny de joc. El Madrid ho va intentar abans d’anar al vestidor, però en realitat qui va estar a punt de marcar va ser Messi en una nova combinació dels tres magnífics.

Cargando

La segona part va transcórrer pel mateix camí fins al minut 60. L'errada de Donnarumma, considerat per alguns com el millor porter del món, deixa el PSG fora de la Champions. Però la realitat és que el PSG no va saber reaccionar. Va quedar empetitit en el gran escenari de la Champions. Com aquell Barça superat a Roma o Liverpool. Una aroma familiar per a Messi.