Pau i Marc Gasol, reis de Nova York durant un segon
Nova YorkCantava Frank Sinatra a 'New York, New York' que qui triomfa a la ciutat dels gratacels pot triomfar a qualsevol altre lloc. Convertida en himne d'aquest All-Star 2015, l'hem sentit cantada desafinant per Víctor Oladipo, jugador de l'Orlando Magic, durant el concurs d’esmaixades; versionada per Christina Aguilera, en la prèvia del partit de les estrelles, o entonada per tot el Madison Square Garden, en modalitat karaoke, en la penúltima pausa del duel entre l’Est i l’Oest. L'himne popularitzat per la Veu resumeix les sensacions de Pau i Marc Gasol, que dilluns a la matinada, a Nova York, van sentir-se, durant un segon, els reis del turó, al cim de l’èxit.
“El salt inicial amb Pau ha estat el meu moment del partit. Un segon. Una fotografia preciosa, emocionant. Un moment feliç”, explicava un cop conclòs el matx Marc Gasol, exultant, mentre repetia somrient en català –“Espanyol de Barcelona”, per a la cadena de televisió TNT que transmetia l’espectacle–, castellà i anglès que aquest All-Star és el primer partit que li ha vist jugar la seva filla Júlia, nascuda fa només cinc mesos.
Tot i l’experiència d'en Pau, que ja ha disputat cinc All-Star, en els prolegòmens del duel es va veure més emocionat el pivot del Bulls que el seu germà petit. “Els sentiments fluïen”, va reconèixer. “Que dos germans, siguin d'on siguin, però crec que sent estrangers, encara té més mèrit, puguin ser aquí, a Nova York, en aquest escenari, fent el salt inicial de l’All-Star, és molt, molt especial”.
A la pista se’ls va veure parlant més que en cap altre enfrontament, “intentant gaudir, per adonar-nos què estava passant, que ens ho havíem de creure, que allò no era un somni i en despertaríem en qualsevol moment”, va confessar Marc per afegir: “Ha estat increïble, jo segueixo en un núvol”.
A la graderia, els pares, Agustí i Marisa, gaudien de l’espectacle al costat del seu fill petit, Adrià, que cada dia s'assembla més a Pau. També hi havia a la graderia la dona i la filla de Marc. I alguns amics de la infància, com l’Andreu, company d’escola del pivot dels Grizzlies. “Em feia molta il·lusió que vingués aquesta gent, que han estat tota la vida al meu costat, en els moments bons, però, sobretot, en els no tan bons. Aquí, per exemple, a Nova York, volia venir tothom, i en els set anys que fa que sóc a Memphis, no n'han vingut tants”, comentava Marc, mig en broma, mig seriosament.
Potser Pau, que va jugar set temporades a Los Angeles, no se sentia tan aclaparat com el seu germà. “Jo no acostumo a veure celebritats com les que hi havia a la graderia. Mai havia estat, per exemple, al costat del president Clinton, ni havia pogut donar la ma a Bill Russell. Per això estava com un nen petit. Al·lucinant. Això a Memphis, habitualment, no passa”, confessava el de Sant Boi.
De fet, conclòs el duel, Marc tenia moltes més ganes que Pau de parlar-ne, com s parlant-ne allargués aquell segon “increïble”. Pau es veia més cansat. Esgotat, després de tres dies que tant la NBA com els patrocinadors els ha espremut fins a l’últim segon, fent-los anar a munt i avall, d’un acte solidari a signar pilotes a una botiga. De l’entrenament a un xou televisiu. De l’esmorzar a ballar amb un cantant de moda.
Victòria de l’Oest
A nivell esportiu, per als Gasol el partit no va tenir gaire història. L’Oest de Marc va guanyar l’Est de Pau (163-158). El primer va fer 6 punts, va agafar 10 rebots i va donar 2 assistències. Pau: 10, 12 i 2. Tots dos van jugar 25 minuts.
“Ha estat divertit, és un partit interessant sempre de jugar, molt amunt i avall, que no afavoreix realment el nostre joc, és més de bases, que tenen la pilota. Només intentes competir. Crec que això és el que aportem el Marc i jo. Intentem fer bon joc”, va assenyalar Pau.
Russell Westbrook, dels Oklahoma City Thunder, MVP del partit, va aconseguir 41 punts i es va quedar a només un d’igualar el rècord anotador en un All-Star que Wilt Chamberlain va establir el 1962.
També durant uns minuts van coincidir a la pista els quatre All-Star dels Hawks: Millsap, Teague, Horford i Korver. L’equip d’Atlanta i el seu entrenador Mike Budenholzer estan de moda a la NBA per practicar un joc col·lectiu que a la lliga nord-americana no s’estila i que enamora crítics i fans.
Tastets de Broadway
Pel que fa a l’espectacle, l’organització va combinar el partit amb petits tastets dels musicals clàssics de Broadway, com 'Chicago' o 'Mamma Mia'. Van cantar músics locals com Christina Aguilera o Nax. I l’espectacle de la mitja part el va protagonitzar Ariana Grande.
Entre les 'celebrities' hi havia, evidentment, les grans llegendes de la NBA, excepte Michael Jordan, que se’n manté sovint al marge. També actors, models i músics com Rihanna, Chris Tucker, Ethan Hawke o Beyonce. El més aplaudit, però, va ser l’expresident dels Estats Units, Bill Clinton.
La coincidència del partit de les estrelles amb el xou de celebració dels 40 anys del famosíssim programa d’humor 'Saturday Nigt Live', de la NBC, va fer que els famosos de Nova York es repartissin en dos actes. Però a Nova York, a l’All-Star, evidentment, no van faltar-hi estrelles.