Florentino Pérez no en té prou. Quan va accedir a la presidència del Reial Madrid ara fa onze anys, gràcies al fitxatge de Figo, va aconseguir que el club acabés ingressant 500 milions d'euros després d'aconseguir la requalificació urbanística dels terrenys de la Ciutat Esportiva del passeig de la Castellana i se'ls vengués.
En aquells terrenys, amb prou feines fa un parell anys, s'hi van acabar d'aixecar quatre torres colossals, d'entre 225 i 250 metres i amb gairebé 50 plantes cada una, i que l'any passat encara buscaven inquilins. Ara, el president blanc ha posat fil a l'agulla perquè en la seva segona etapa al tron blanc hi hagi també un segon pelotazo .
El Reial Madrid, l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid haurien signat ja un acord per convertir el Santiago Bernabéu en un enorme complex lúdic i de negocis. El club cedeix al consistori uns terrenys que té a Las Tablas, una zona a l'extraradi de la ciutat, i a canvi els gabinets liderats per Ruiz Gallardón i Esperanza Aguirre (PP) li permeten aixecar un autèntic complex faraònic dins i als voltants de l'estadi.
El Bernabéu, de fet, ja és més que un estadi de futbol. Dins hi ha botigues i restaurants, però ara, si es concreta el projecte, s'hi instal·laria un hotel de cinc estrelles, noves tribunes VIP i, fins i tot, un parc temàtic. La façana principal de l'estadi, la que es pot veure des del passeig de la Castellana, quedaria remodelada per acomodar-hi un nou centre comercial, un projecte per al qual l'entitat comptaria amb la col·laboració de Frank Gehry, l'arquitecte del museu Guggenheim de Bilbao.
En total, una superfície de 31.000 m que explotaria fins a l'últim cèntim que pot oferir el futbol al Bernabéu. Segons calcula el conjunt que presideix Florentino Pérez, l'explotació de tota aquesta monumental obra podria arribar a aportar uns 100 milions d'euros anuals, gairebé tant com el contracte televisiu.
Els detalls els coneixeran els socis blancs a la pròxima assemblea de compromissaris, en què també hauran de ratificar el projecte, que ja podria estar signat.
El club més ric del món
Això sí, construir-ho tot i adaptar l'estadi a la seva nova funció costaria uns 200 milions, que, calculen, trigarien quatre anys a amortitzar, i que finançarien amb crèdits avalats amb la projecció dels beneficis. La nova font d'ingressos del club consolidaria els blancs al club més poderós del món, basant-nos en les xifres que projectava la revista Forbes : el 2010 el Reial Madrid ja liderava la llista de clubs que generaven més ingressos anuals, amb 396 milions d'euros -i 91 de benefici-, més que Barça i Manchester United. En qualsevol cas, haurien de garantir eixugar el deute blanc, que el club xifrava en 260 milions nets el 30 de juny del 2010.